The beautyblender battle

Cand am descoperit beautyblenderul, m-am reindragostit de fondul de ten. Renuntasem la el in favoarea BB-creamurilor chiar si iarna pentru ca prefer un look natural chiar si cu pretul bubelor ;).

Beautyblenderul a facut insa minuni pentru ca a intins fondul de ten intr-un strat fin, uniform, fara a incarca tenul, evitand cu desavarsire efectul de masca atat de nesuferit al fondului de ten. Rezultatul a fost, cel putin pentru mine, un efect “mai natural” decat cel dat de BB-cream (si asta in conditiile in care imi ador si BB cream-ul deci competitia a fost acerba).

Din pacate (sau din fericire) exista bureti si bureti. Sa luam la rand ce am testat eu:

Beautyblener original

A fost primul pe care l-am testat si m-am indragostit pe loc de el. Se poate cumpara din Sephora, costa cam 70-80 lei si face tot ceea ce promite sa faca. Este placut la atingere, este eficient cu orice tip de fond de ten si rezista la multiple spalari (eu l-am folosit cam 2 luni si apoi l-am schimbat cu unul identic desi am testat toate optiunile). Daca esti prea putin indemanatica intr-ale machiajului dar iti doresti efecte profesionale si naturale, beautyblenderul este un must have in trusa ta de cosmetice.

Fake beautyblenderele

…m-au dezamagit. Rau. Toate mi-au promis marea cu sarea, cele mai multe au esuat lamentabil. Am testat initial buretelul de la DM (Ebelin) fiindca sincer m-a incantat foarte tare pretul (10 lei). Pe scurt, a fost rau. Foarte rau. Daca vrei sa-ti raschetezi fata, sa-ti faci un soi de microdermoabraziune necontrolata, beautyblenderul de la DM este o solutie excelenta.

Ceea ce a fost insa foarte bun din DM si inca folosesc desi am inteles ca au in plan sa-l scoata din magazin este solutia de curatare pentru pensule (tot de la Ebelin) care functioneaza foarte bine si pentru beautyblender iar pretul este super-prietenos (in jur de 10 lei).

Dupa esecul cu beautyblenderul de la DM nu m-am potolit. De fapt, eu m-as fi potolit dar buretelul fermecat disparuse ca prin magie de pe rafturi iar eu deja devenisem dependenta de el. Am cumparat prin urmare varianta de beautyblender marca Douglas. A fost iar rau. Foarte rau. Nici de aceasta data nu am gasit vreo asemanare cu beautyblenderul real. Decat eventual culoarea. Buretele de la Douglas nu era deloc flexibil, nu urmarea linia tenului, nu te ajuta cu absolut nimic. Am preferat sa intind fondul de ten cu mana in timp ce mi-am crescut considerabil nivelul de respect pentru buretele original.

Intre timp, am ajuns in Brasov unde am gasit la Sephora beautyblenderul original si am simtit nevoia sa ii impartasesc vanzatoarei parerea mea. Mi-a povestit ca nu eram prima clienta, ca niciun produs nu a reusit sa egaleze performantele buretelului original, nici macar cele de la producatorii high end.

Intre timp a venit comanda de pe iHerb de unde comandasem (surpriza…) un beautyblender. Buretele este Real Techniques by Samantha Chapman si este cea mai ok varianta din tot ce am testat pe langa buretelul original. Ba chiar m-as incumeta sa spun ca e la fel de bun ca beautyblenderul. Dar inca astept sa treaca peste el cateva luni inainte de a ma grabi sa dau un asemenea verdict.

Ce beautyblendere ati testat? Ce v-a placut?

Update: Madalina a postat un comentariu super util pe care l-am sters din greseala :d, dar ii dau copy/paste din mail pentru ca are alta parere despre beautyblenderul de la DM si cred ca ar fi util de citit:

Si eu l-am folosit (si inca il folosesc) pe cel de la dm. Eu una sunt foarte multumita de el. Povestea mea e aceeasi. Am optat pt un bb cream in locul fondului de ten, chiar daca nu acoperea perfect, pentru ca fondul de ten pur si simplu nu arata bine cand il aplicam cu degetele sau pensula.
Si eu am fost atrasa de pretul buretelului de la dm si am zis ca nu am ce pierde. Si asa a si fost! Poate ca am avut noroc si am cumparat unul bine facut. Spun asta pentru ca am mai avut surpriza neplacuta sa cumpar anumite produse (eyeliner, mascara) de la acelasi drugstore, acelasi tip, si calitatea sa nu fie aceeasi. Nu ma refer la produsul in sine, ci la aplicator. Ce vreau sa spun e ca este posibil sa fi nimerit un burete mai prost realizat. Dar nu contest concluziile pentru ca eu nu l-am comparat decat cu altele mult mai ieftine.
Cred ca pentru fetele care nu isi permit sa investeasca 320 de lei pe an pe buretele original (pentru ca trebuie inlocuit o data la 3 luni) varianta din dm este una mult mai buna, avand in vedere ca nu e buretele din baie (plin de gauri cat unghia gata sa absoarba tot produsul) si daca ai o mana usoara poti ajunge la rezultatul dorit.
O zi buna!

 

 

 

9 Comments

  1. Eu folosesc buretelul de la Melkior. Costa aproximativ 30 de lei si mie mi se pare ca machiajul arata foarte bine dupa aplicare 🙂 Nu am folosit beautyblender-ul original desi am avut mai multe tentative sa il cumpar deoarece initial mi se parea foarte scump pentru un simplu buretel de machiaj dar dupa mai multe incercari esuate de a incerca fake-uri de pe diferite site-uri si de landiferite branduri si dupa ce am citit multe review-uri bune m-am hotarat sa mi-l achizitionez. Asta pana cand s-a deschis Melkior in orasul meu si cand am mers sa cercetez magazinul am vazut ca au un “beautyblender” si am zis sa il incerc, dar daca nu e ok imi cumpar categoric varianta originala. Si dupa cum am mai zic, pana la urma nici in momentul de fata nu mi-am achizitionat beautyblender-ul original deoarece sunt foarte multumita de cel de la Melkior. Chiar il recomand, mai ales pentru ca e fin, la udare se mareste destul de mult, aplica produsul foarte bine, nu absoarbe din produs, se curata usor si ca pret e mai putin de jumatate din cel original 😉

  2. Eu pe cele mai ieftine, care nu arata ca un beauty blender – nu au forma de ou, cele care se gasesc oriunde, la 10-15 lei le-am folosit si sunt groznice. Nu stiu de ce nu am cumparat mai devreme pe cel de la RT – il ador pur si simplu! Imi place maxim si as mai cumpara unul.
    Intre timp, l-am primit si pe cel de la Cupio, care este bun si el.
    Nu am incercat Melkior, DM, si altele, insa trebuie sa recunosc ca ma tenteaza cel original! 🙂

  3. Chiar ieri am postat un video pe tema asta. Eu am luat-o invers: am testat replici apoi originalul. E the best ! Dar si cel de la Melkior e tare bun !

  4. eu am folosit buretelul de la melkior, avon, real techniques, si inca cateva no-name. Buretelul de la real techniques mi se pare cel mai natural, urmat de cel de la melkior. Cel de la melkior cred ca retine cel mai putin produs in comparatie cu toate, dar l-am apreciat doar dupa a 3-a utilizate cand s-a inmuiat comlet. Cel de la real techniques, chiar daca retine doar pun mai mult produs, este mai spumos, dens dar deloc rigid. cel de la avon este doar ok, iti faci treaba cu el, dar in timp ce il foloseam ma gandeam deja pe care sa il mai incerc…

  5. Am incercat de la douglas….s-a dezintegrat dupa vreo luna, cel de la RT dupa 2 saptamani. Aveau cei de la sephora unii plati foarte buni, dar i-au scos din oferta/prodctie… nu stiu. Primul burete incercat a fost originalul, pe vremea cand era mai ieftin, dar pana la urma ma intorc la el, rezista pana la 3 luni, clar au cea mai buna formula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.