L’Univers Efemere: vernisaj de pictura de Hamid Nicola Katrib

L’Univers Efemere marcheaza cel de al treilea vernisaj al cunoscutului designer de interior, Hamid Nicola Katrib, proiect de sinteza a celor doua directii creatoare ale sale, pictura si design-ul de interior, la care se adauga si un element nou, acela al designului de produs prin lansarea unei colectii de 10 esarfe, o transpunere pe matase a celor mai cunoscute tablouri ale sale.vernisaj de pictura

Tema centrala a celor 16 picturi sunt recipientele din sticla, elemente care raspund perfect intentiei de a ordona spatiul interior al lucrarilor sale. Volcano, Memento Mori, The Rise & Fall sau My Secret reprezinta unele din povestile si emotiile transpuse pe panza sub conceptul L’Universe Efemere, o noua conceptie a efemerului in universul vizual al lui Hamid.

Elementele cel mai adesea intalnite sunt paharele, cartile de joc, fructele (cea mai reprezentativa este cireasa), omizile si fluturii in valente multiple. Postamentele din lemn si marmura servesc drept veritabile scene pe care sunt montate compozitiile, cu gandire scenografica minutioasa. De asemenea, culorile de fundal au evoluat de la nuante de gri si cenusiu spre albastru diafan, bleu.

IMG_7082retouch IMG_7234retouchTrei dintre tablouri trec granita realitatii fizice in instalatii, realizate intr-un numar deloc intamplator incarcat de semnificatii spirituale – trei. Astfel, Hamid face o trecere a lucrarilor plastice din plan bidimensional in realitatea tridimensionala. Cele trei Simfonii inaugureaza astfel explorarea unui nou mediu artistic, cel al instalatiei care denota si o modificare a conceptiei asupra relatiei cu privitorul.

Mai mult, din dorinta de a da viata lucrarilor sale, cele mai cunoscute 10 tablouri devin arta de purtat sub forma unor esarfe din matase naturala. In nuante diafane de roz, bleu, gri si verde, piesele de matase reprezinta intocmai elementul elegantei si al feminitatii. La acestea se adauga si 5 accesorii din matase pentru barbati, batiste atent lucrate pentru a da o nota distinctiva sacourilor.

Tentation Tentation 1Create pentru orice imprejurare, accesoriile din matase atent lucrate de Hamid, pot fi achizitonate incepand cu luna aprilie pe www.efemere.com . Fiecare comanda vine insotita de o brosura care include si povestea pictata pe matase, dar si un mesaj personalizat din partea artistului.

Hamid Nicola Katrib (HNK) reuseste in aceasta expozitie sa puna la un loc directiile sale creatoare animand realitatea cotidiana cu fanteziile universului sau efemer. Cea de-a treia expozitie personala a lui Hamid Nicola Katrib ilustreaza evolutia pictorului, prezentand publicului un univers utopic de mecanisme fantastice, insufletit de creaturi menite sa simbolizeze complexitatea gandirii umane.

La Chanche 1 La ChanceInspirat inca din copilarie de perfectiunea obiectelor din natura statica flamanda a secolului al XVII-lea, Hamid Nicola Katrib a asimilat aceste motive, pe care le interpreteaza permanent in cheia propriei viziuni creatoare. Comparativ cu lucrarile sale de inceput, cele din expozitia prezenta demonstreaza o dezvoltare a gandirii compozitionale si a intentiei narative.

Mai multe detalii: www.hamid-nicola-katrib.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.