Suflete pereche – o clasificare omeneasca pentru iubirile nepamantene

Despre suflete pereche am aflat, cred, prin clasa a 9-a. Prin unul din manualele alternative de atunci se strecurase, parca anume pentru a-mi tulbura mie adolescenta, legenda lui Platon. Conform acesteia, sufletele perfecte au fost separate in jumatati de catre zeii ticalosi. Nu am avut nevoie de mai multe pretexte pentru a-mi fixa drept unic tel in viata intalnirea jumatatii mele. 

Paguba n-ar fi fost foarte mare daca nu mi s-ar fi pus la un moment dat pata pe-un Fat Frumos care nu avea niciun plan sa-si petreaca eternitatea cu mine.

Astazi imi este clar ca relatia aceea in care mi-am pus sufletul pe tava si l-am cules mici farame de pe jos, am rapus-o si pe bunica karmei. Pe atunci insa, si mai cu seama cand, in cele din urma, iubitul meu mi-a dat a 100-a oara papucii, am sfarsit intr-o depresie crunta. Daca sensul meu in viata era sa-mi cunosc si iubesc sufletul pereche, iar sufletul meu pereche era mai preocupat sa cunoasca si sa iubeasca pe altcineva, ce sens mai avea viata?

Mie mi-a luat ceva vreme sa imi recalculez traseul si sa imi redefinesc obiectivele. Poate ca o scurta clarificare ar putea ajuta pe cineva care se afla astazi intr-o situatie asemanatoare cu cea in care ma aflam eu acum vreo 10 ani.

 

Sufletele pereche sunt de mai multe soiuri

In ciuda pornirilor obsesiv-compulsive, nu ma omor dupa clasificarile notiunilor spirituale. Nu pentru ca nu m-as topi dupa orice poate fi incadrat intr-o schema perfect simetrica, ci pentru ca intuiesc ca ne este dat sa intelegem lumea de dincolo cu mintea de aici. Sigur ca, asa cum e sus, e si jos. Bineinteles ca ne-am inspirat de undeva in cladirea civilizatiei noastre. Dar sunt sigura ca nu cu mintea putem vedea asemanarile.

Indraznesc sa gandesc asadar ca urmatoarea clasificare poate oricand suferi o suceala pe care astazi nu o pot imagina. Pana atunci, ce am vazut, ce am trait, ce am citit – toate m-au facut sa cred ca exista vreo 3 soiuri de oameni pe care ii putem numi, de-a lungul vietii, ‘suflet pereche’.

  • Relatia karmica

Cu mintea cea de pe urma, poti recunoaste o relatie karmica de la mare distanta. Este genul de relatie care te macina pana la capatul nervilor. Este o relatie distructiva, obsesiva, consumptiva.

Pe cat e de rea, pe atat e de puternica. E genul acela de relatie despre care babele zic ca au fost facute vraji. Cateodata, privind pentru o clipa cu ochi lucizi spre relatie, te intrebi chiar si tu ce naiba va tine impreuna.

Am o veste pentru tine: Nu vei iesi din aceasta relatie pana cand nu veti arde amandoi ce karma aveti de ars impreuna. Eu m-am intors la nesfarsit la primul meu iubit. De altfel, pe parcursul multor ani de zile, viata mea sentimentala a fost o continua intoarcere la el cu cateva incercari esuate de a incepe relatii sanatoase cu altii. Nici macar nu tinea de vointa mea. Omul pur si simplu imi iesea in cale, se impiedica pe strada de mine. Il simteam inainte de a-l vedea, il prevesteam printr-un million de furnicaturi si piuituri in urechi, ca si cum Universul devenea mai dens in jurul nostru.

Cumva, la un moment dat, m-am resemnat cu gandul ca il voi iubi vesnic. Abia atunci am reusit sa dezleg vraja, sa-l cobor de pe soclu si sa-l incadrez in categoria oamenilor ‘de rand’ care nu imi mai trezeau interesul peste medie. De atunci nici nu mi-a mai iesit in cale, nici nu mi-a mai rasarit in gand si mi-e greu sa cred ca voi mai avea vreodata de-a face cu el. Clepsidra noastra si-a terminat (Slava Domnului!) nisipul.

O relatie karmica nu este o napasta. Este o sansa pe care Universul ti-o scoate in cale pentru a plati cateva polite, pentru a egala niste scoruri, pentru a te ajuta sa progresezi spiritual. Este, daca vrei, un examen in urma caruia iti mai iei o acreditare. Profita de ea! Ia-ti examentul cu 10. Invata. Si mergi mai departe catre…

  • Sufletul pereche

Desi notiunea este super folosita pentru relatiile karmice, in realitate sufletele pereche sunt rareori catalogate ca atare. Si asta pentru ca drama este mai galagioasa decat fericirea iar oamenii care traiesc in relatiii karmice cauta mult mai des sa declare ca si-au gasit sufletul pereche… probabil din nevoia acuta de a justifica de ce stau intr-o relatie nepotrivita. In acest timp, sufletele pereche, cele pe bune, isi traiesc dragostea in linistea si intimitatea propriului camin. Croseteaza casnicii, coc copii, isi duc existenta in relatii sanatoase din care pot construi vieti frumoase.

Probabil ca trasatura esentiala a sufletelor pereche este ca ne ofera liniste. Ne permit sa ne dezvoltam spiritual, ne oferta calmul si echilibrul necesar pentru a creste – atat in relatie, cat si ca individ. Asadar, relatia cu sufletul pereche este opusa relatiei karmice – este constructiva, pasnica, echilibrata.

suflete pereche

  • Sufletul geaman

Americanii au gasit o denumire mai picanta pentru aceasta a treia categorie – twin flame.

Aparent, twin flame (sau sufletul geaman asa cum l-am tradus cam neinspirat) este o varianta foarte rara de intalnire, ce nu se poate desfasura decat in ultima viata. Aceasta a treia categorie este un mix savuros intre primele doua – are incarcatura spectaculoasa a relatiei karmice si conotatia pozitiva a sufletului pereche. Un suflet geaman nu este un suflet compatibil precum cheia in broasca, ci mai repede o jumatate perfect simetrica, desprinsa din aceeasi scanteie divina la inceputurile lumii. Asa se explica de ce poate fi intalnit doar in ultima viata, pentru a incheia rotund ciclul unui spirit complet pe Pamant.

Desi cam peste tot pe unde am citit despre ea, aceasta relatie este prezentata ca fiind apogeul amorului, eu o privesc mai aproape de primul soi, cel cu nabadai. Iata de ce: relatia cu sufletul geaman este ca si cum te-ai privi in oglinda. Tot ceea ce trebuie rezolvat, imbunatatit, infruntat in tine isi va face cuib in sufletul geaman. Brrrrr!!!

Elizabet Gilbert explica destul de clar particularitatile sufletului geaman in ciuda faptului ca il numeste gresit suflet pereche: ‘o persoana care iti arata tot ceea ce te tine inapoi, o persoana care iti muta atentia spre interiorul tau pentru a-ti arata ce trebuie sa schimbi in viata ta. ‘

Daca ti s-au dilatat pupilele in forma de inimioare, potoleste-te! Niciuna din aceste trei tipuri de relatii nu este neaparat una romantica. Oricare din aceste trei tipuri de suflete ‘speciale’ poate veni in viata noastra sub forma unui prieten, a unui membru din familie, a unui copil samd. Important este sa il accepti cu mintea deschisa, sa incerci sa ii gasesti rostul in viata ta, sa fii pregatit(a) sa inveti lectiile pe care ti le scoate in cale.

 

Cu drag,

Oana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse:

http://themindsjournal.com/how-to-tell-if-a-relationship-is-karmic-soulmate-or-twin-flame/

http://themindsjournal.com/soul-mates-soul-mirrors/

http://thespiritscience.net/2016/05/26/soul-mirrors/

 

 

2 Comments

  1. Oana, esecul tau,sau al jumatatii tale originare in a va redescoperi, nu presupune o generalizare. Aceasta sarcina e codata adanc in gen , la momentul optim,nevoia fierbe ,nimeni nu rezista , ci doar renunta la un moment dat. Stai fara griji, totul se repeta la nesfarsit dupa fiecare fail, sau ,mergi mai departe dupa un succes. Din fericire, fiecare incercare iti va fi stearsa ,nu te vei chinui cu dorul sfasietor precum pedepsitii,cei care au scapat cu amintirile si care,la infinit, pierd vazand cu ochii,fara sa poata explica,fara sa fie explicabil si inteles, tot ce isi doresc mai mult, unicul scop al ciclurilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.