Asa o fi?

Se spune ca o pisica ilustreaza personalitatea stapanului sau. Eu cred cu tarie ca e adevarat, desi cateodata cand o studiez pe mitzi-pitzi ma ia cu ameteala gandindu-ma ca ea ar putea fi o oglinda a mea.

E o pisica blanda. Ceea ce astazi as putea spune despre mine. Cei care ma cunosc de cativa ani buni m-ar caracteriza drept nebuna, isterica, impulsiva, complet sarita de pe fix. Asa e, ori cel putin asa era in urma cu ceva timp. De vreun an insa, simt ca m-am schimbat mult. Gasesc practic imposibil sa mai tip la cineva. Prefer sa tac si sa procesez inainte de a spune, de a raspunde, de a ma razbuna. Iert usor, uit repede si nu ma preocupa prea tare daca sunt luata de proasta, pentru ca eu ma conving ca sunt doar buna. Asa ca da, as putea spune ca sunt blanda. Ca nu-mi place sa zgarii sau sa musc, nici macar cand cineva ma jughineste pana la exasperare.

Pisica mananca de rupe. Ceea ce as face si eu daca as fi pisica. Pentru ca intr-un mod nedrept ele sunt considerate mai frumoase atunci cand sunt grase, in vreme ce noi nu. Si doarme mult. As dormi si eu cam tot atat.

Se lipeste greu de oameni. Ii e teama. Probabil ca cineva a batut-o. Pe mine nu m-a batut nimeni, insa n-as exagera deloc spunand ca al meu car de oale si-a luat mai mult decat o maciuca zdravana.

Face scandal in cele mai nepotrivite momente. Vrea afectiune atunci cand nu i-o pot oferi si fuge de mine atunci cand vreau neaparat sa o imbratisez. Cand ne certam, ne trece repede supararea una pe cealalta si facem cu randul atunci cand vine vorba de primul pas catre impacare.

Ceea ce ma sperie insa teribil este modul in care mitzi cerseste afectiune. Pur si simplu isi baga capul sub mana mea, provocandu-ma sa o tin ridicata. Si vine si se mangaie singura de mana mea, in vreme ce eu imi vad de treaba. De obicei, se intampla pe la 6 dimineta, ora la care eu dorm dusa, iar pisica mea se crede iubita doar pentru ca se alinta de mana mea.

Oare si eu ma gudur pe langa o persoana care la acel moment nu da doi bani pe mine? Ma alint mintindu-ma ca mana se misca pentru a ma mangaia cand in realitate eu fac drumuri dus intors pentru a simti atingerea?

One Comment

  1. O sa te dezamagesc:pisica se alinta dimineata pentru ca ii este foame si stie cine desface conserva.In restul timpului insa sunt sanse mari sa aiba placerea de a fi langa tine.Ca sa afli uitate in ochii ei.Nu va refuza contactul vizual daca ii place de tine.
    P.S.:De obicei pisicilor le place scarpinatul intre urechi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.