Manichiura perfecta

Am dezvoltat o obsesie pentru unghii.

Am avut intotdeauna doua maini stangi si am crezut pana foarte recent ca nu sunt capabila sa imi fac singura manichiura. Mergeam cat de frecvent puteam la Chic Salon si eram extrem de multumita de  rasfatul de care aveam parte acolo: unghiile cu oja semipermanenta aratau bine cam 2 saptamani (la un moment dat o farmacista a fost atat de incatata de unghiile mele incat mi-a crescut pipota de era sa-mi explodeze).

Din pacate, nu reusesc sa ajung la salon decat rar. Si atunci, cu mari emotii fiindca in 90% din situatii o gasesc pe Diana mea plansa si pe Silviu capiat. Asa ca am decis sa invat sa-mi fac singura unghiile – pentru ca mi-ar placea sa fie frumoase tot timpul, pentru ca bibilitul cuticulelor ma relaxeaza si pentru ca atunci cand am unghiile frumoase ma simt cam cu 30% mai frumoasa cu totul –  ceea ce e foarte mult.

Asadar….

Mi-am comandat de pe Cupio cateva instrumente de curatat cuticule si un set basic de manichiura semipermanenta si am trecut la treaba.

Nota: Mintea romanului cea de pe urma – pe Amazon se gasesc kit-uri de manichiura semipermanenta de la Orly la preturi foarte bune.

1. Curatarea cuticulelor

Am invatat de pe Youtube cum sa-mi curat cuticulele. Am folosit Cupio Cuticle Remover de care am fost foarte multumita si lopatica pe care o foloseste tipa in clip. Am completat cu forfecuta de  cuticule si am reusit sa-mi ciopartesc nitel degetele (in parte din neindemanare, in parte pentru ca forfecuta era cam proasta).

2. Pilirea pe forma

Eu folosesc o pila de sticla pe care o am de 100 de ani. Am urmat indicatiile tipei din clipul de mai jos pentru a da forma unghiei:

3. Oja – semipermanenta sau normala

Tehnica de intindere a ojei din clipul de mai sus mi s-a parut foarte buna. Am intalnit aceeasi tehnica intr-un clip de prezentare a smartgelurilor Orly (care nu sunt distribuite in Romania) si am preluat-o atat pentru manichiura normala cat si pentru cea cu oja semipermanenta. Aceasta din urma are oricum marele avantaj de a se uniformiza sub lampa UV.

La sfarsit am folosit in loc de ulei de cuticule un ulei de nuca de cocos pe care il iubesc. Din cate am observat trendul actual este folosirea uleiuriurilot de cuticule pe baza de argan – am vazut unul ieftin la magazinele de produse naturiste.

Momentan, am pe unghii un tratament de intarire de la Peggy Sage care arata foarte bine (e nuanta de bej natual, foarte frumos). In privinta eficientei, inca nu ma pot pronunta, l-am folosit de 2 zile.

f8c1f23d6a8d8d7904fc0ea8e066b3bb

 

Foto prima pagina: www.masquechic.com

SalveazăSalvează

SalveazăSalvează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.