Despre Pampers, acum ca o adevarata cunoscatoare

140716_stc_visit_pampers_0001

In urma cu doua saptamani am vizitat Centrul de Inovatie P&G din Schwalbach (Frankfurt). Am aflat asadar cateva informatii despre Pampers – un produs pe care il folosesc zi de zi si despre care am realizat ca nu stiam aproape nimic. Poate si pentru ca a folosi scutece de unica folosinta e sinonim cu a folosi “pampersi”, deci nu mi-am pus vreodata problema utilizarii unui alt produs.

Centrul de Inovatie P&G din Schwalbach mi-a deschis ochii: produsele pe care le folosim zi de zi sunt cu adevarat ultra-testate inainte de a intra pe piata. Fiecare inovatie este  testata de un grup de bebelusi-testeri care isi spun parerea cinstita (ca doar bebeii nu mint) prin intermediul scutecelor folosite pe care le aduc inapoi la centrul de cercetare  pentru a fi studiate: cat, unde, cum si pe ce durata. Deci datorita lor dorm eu toata noaptea…

140716_stc_visit_pampers_0172

140716_stc_visit_pampers_0354

La Schwalbach, intocmai ca in bancurile cu cercetatorii britanici, se testeaza tot soiul de idei mai mult sau mai putin crete pana cand se obtine o imbunatatire reala a produsului. In spatele unei imbunatatiri minore, pe care noi o luam ca atare sau nu o luam deloc in seama, stau ani intregi de teste si de cercetare. N-am bagat de seama, spre exemplu, ca pampersii au o pelicula hidratanta, anti-iritatii la fundulet. Si n-am observat priceperea cu care elasticele anti-scurgere-de-pisu nu irita copanelul grasan al Dianei. Si habar n-aveam de toate straturile super-smechere de absorbtie si izolare a lichidului la distanta de pielea bebeului. Si lista marilor mele revelatii poate continua… Una peste alta, ceea ce mi s-a confirmat in urma excursiei mele la Centrul de Inovatie P&G este ca folosesc intr-adevar cel mai bun produs, mult mai bun decat mi-as fi imaginat. Va marturisesc ca la sfarsitul vizitei as fi vrut sa ii strang in brate tare-tare pe reprezentantii P&G care ne-au intampinat si sa le recit un carnacior imens de multumiri. N-am facut-o, mi-a fost jena, am incercat sa par femeie cu toate tiglele pe casa si sper ca si-ar fi imaginat cu greu cum ma purtam in primele luni de viata ale Dianei cand doar pampersii lor smecheri cu gaurici speciale anti-caca, mi-au facut existenta suportabila.

140716_stc_visit_pampers_0019

140716_stc_visit_pampers_0570

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.