50 shades of Grey review

N-a fost usor sa vad 50 shades of Grey. Nu aveam cu cine sa merg (nu stiu ce barbati s-au lasat tarati la acest film, al meu nu s-a numarat printre ei). Nu aveam cu cine sa las copilul (cum sa-i explic bonei, femeie simpla de la tara, ca ajung mai tarziu din cauza ca vreau sa vad un film in care unul o snopeste pe una si ea mai vrea?). Cel mai grav, nu aveam cand (cand nu-s acasa, sunt la birou si in rest pur si simplu nu-s). Ei bine, in cele din urma, am urmat exemplul jurnalistelor respectabile din intreaga lume: m-am dus la film in timpul programului de lucru. Ca sa ma documentez. Evident.

Asa ca iata-ma, la prima ora a diminetii cu punga a mare de popcorn si cu un ochi la mailurile de pe telefon, in mult dorita sala de cinema. Alaturi de mine, tot personalul de serviciu al cinematografului. Se documentau si ele. Evident.

Za movie

In fine, incepe filmul. Apare frumuselul. Ne udam toate. Se varsase cola mea. Ma rog, se stie, nu ma omor dupa actor, i-as fi vazut pe altii mai potriviti in rolul perversului frumos si bogat. Deci frumuselul nu-i chiar frumos. Decat daca il privesti din profil. Sau din spate. Si daca e dezbracat.

Apare si ea. Urata din orice unghi te-ai uita la ea. Incep sa vorbeasca. Jale. M-am simti jefuita de 17, 5 lei.

Trece juma’ de ora iar ei continua cu replicile tampe si jocul actoricesc jalnic. Ploua peste tot. Tot filmul ploua. In sfarsit se ajunge la sex. Si se face lumina. Rasare soarele. Acum inteleg tot. Inteleg ca oamenii astia au facut sex la probe, ca au fost selectati pentru un motiv clar si ca stiu sa faca o singura treaba bine. Ca el arata cumva dezbracat, ca ei ii sta chiar bine cand o privesti de la gat in jos, ba chiar  isi asorteaza misto parul pubian cu cozile de iepure atarnate prin camera lui de joaca. Scene de sex sunt bune, sunt de bun gust, arata suficient fara a arata prea mult. Si merita fix 17,5 lei.

Despre subiectul filmului presupun ca este inutil sa va povestesc. Cine n-a citit cartile a vazut trailerul iar acesta spune cam tot despre grozava actiune a acestei Cenusarese moderne, mult spus reinventata. Daca tot venit vorba despre trailer, trebuie sa va marturisesc ca el da nastere, asa cum ii sta bine unui trailer, unor asteptari prea mari pentru film. Asa cum va spuneam mai sus, singurele scene care merita luate in seama sunt cele de sex. Si finalul, aproape neasteptat, compus din singurele 30 secunde in care cei doi actori reusesc sa joace bine.

Vestimentatie

M-a dezamagit terbil vestimentatia din film. Citind cartea am salivat pe interior la tinute inaccesibile muritoarelor, la un lux pe care abia incepeam sa mi-l pot imagina. E adevarat, pe tot parcursul filmului dl Grey este imbracat acceptabil si poarta ceasuri sexy care atrag atentia. Exceptie fac tocmai celebrii sai pantaloni de sex care arata fix ca o nuca in perete. La hainele Anastasiei s-a facut insa economie serioasa. Indiferent cat de rau arata respectiva actrita imbracata, sunt sigura ca s-ar fi gasit cateva hainute mai de Doamne ajuta care sa pice armonios pe ea.

Soundtrack-ul

…mi-a placut la nebunie. Ascult pe repeat Ellie Goulding – Love Me Like You Do.

Bottom line:

50 shades of Grey nu e vreo capodopera moderna. L-am luat de la bun inceput drept un amuzament, o telenovela americana si l-am citit cu placerea cu care am citit si Sandra Brown in adolescenta. Nu cred ca a fost gandit special pentru a scula face parul maciuca feministelor din intreaga lume. Nici pentru a intra in literatura obligatorie in scoli. Cred ca oamenii din zilele noastre iau lucrurile prea serios.

Cartea e incontestabil slaba dar as minti sa spun ca nu mi-a placut sa o citesc. Filmul urmeaza cartea, ar fi putut fi mai reusit dar pastreaza acelasi aer kitsch. Nu-mi pare rau ca l-am vazut, ba chiar am sa merg si la partea a doua. But don’t mind me… eu inca am fluturasi in stomac cand ii citesc copilului povesti cu printese, o urmaresc pe Kate Middleton cu un zambet tamp de chip si cred ca fiecare femeie merita sa intalneasa la un moment dat in viata ei un barbat incredibil de frumos si de bogat. Si nitel pervers ;).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.