Cum sa scapi de celulita?

Primesc frecvent intrebari pe blog legate de remodelare. Iar intre aceste intrebari, cel mai frecvent sunt intrebata cum se poate scapa de celulita.

 

De ce n-am raspuns pana acum la aceasta intrebare?

Pentru ca nici eu n-am scapat (inca) de celulita. Deci nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi la acest capitol. Totusi, daca cineva m-ar intreba de ce m-am apucat sa scriu aceste randuri i-as raspunde mai mult sau mai putin serios „stai sa vezi cum aratam la 96 de kile”. Altfel spus, n-am scapat complet de celulita, dar avand in vedere de unde am plecat, am facut niste progrese si am tras niste concluzii pe care cu drag le impartasesc.

Iata asadar produsele si procedurile pe care eu le-am testat:

Masajul anticelulitic

A fost de la distanta cel mai eficient procedeu. Am gasit un baiat fortos care m-a batut pana a scos grasimea din mine. Eram vanata, strangeam din dinti in timpul procedurii, dar a mers, iar celulita s-a diminuat considerabil sub influenta snopelii.

Velashape

Recenziile de pe Internet pentru Velashape m-au indemnat sa testez acest procedeu. Aparent, are cele mai spectaculoase rezultate. Rezultate au fost, intr-adevar, dar nu spectaculoase. Ca eficienta, l-as pozitiona mult sub masajul anticelulitic. Pielea a devenit ceva mai ferma, cu mult mai catifelata, dar raportul pret-rezultat a inclinat in mod cert in favoarea masajului. Totusi, am ramas cu speranta ca un aparat mai performant (exista mai multe generatii de Vela) va avea rezultate mai bune. Revin cand mai testez.

Alimentatia

Indiferent cat ocolim subiectul, tot aici ajungem. Poti sa tai, sa injectezi si sa masezi cat vrei. Daca infuleci 3 eclere la iesirea din salon, nu vei observa niciun rezultat. Hidratarea corespunzatoare si alimentatia saraca in carbohidrati (cam toti, dar in mod special cei procesati) sunt sfinte. Pentru mine, dieta Dukan functioneaza cel mai bine. Reusesc sa ma mentin la dimensiuni civilizate cu 5 zile exclusive de carne in fiecare luna (ale mele sunt consecutive, dar daca ti se pare prea greu, poti incepe cu 1 zi/saptamana). In plus, odata cu stabilizarea la o greutate normala spre mica, carnea a inceput sa se aseze mai bine pe os. Spun si pun accent pe stabilizare. In prima faza, odata cu slabirea, am aratat mai rau ca niciodata pentru ca pielea era complet lipsita de fermitate. Usor usor, s-a adaptat si aceasta pe noile dimensiuni.

Tin sa precizez la capitolul alimentatie ca este posibil ca reteta mea de “carne cu carne” sa nu functioneze pentru tine. Am o prietena care arata fenomenal atunci cand tine post. Asadar, pentru ea, carnea este inamicul public nr. 1. Testeaza diferite variante si gaseste ceea ce functioneaza pentru tine.

Ah, cat p-aci sa uit! Fara alcool. In special tarie. Un pahar de vin pe saptamana este acceptabil… sa fim seriosi! Nu ne calugarim!

Update in 2019: Nu as mai recomanda nici inamicilor dieta Dukan. Este o tragedie pentru flora intestinala, o nenorocire pentru rinichi, o suspectez ca mi-a “daruit” un chist gigantic ovarian si mi-a dat peste cap ficatul. Pls pls nu o incerca, am lasat paragrafele de mai sus doar ca sa il poti citi pe acesta si suma de regrete pentru stilul de viata de atunci. O dieta predominant vegetala cu alimente integrale este singura solutie viabila pe termen lung. Si culmea, optiunea ideala si pentru silueta!

 Imbalsamarea

Sub aceasta denumire am grupat crema anticelulitica de la Elmiplant Cellulight si Gelul de dus Elancyl Corps cu Iedera. Ambele cu efecte bune (dar nu miraculoase). Despre crema Cellulight am auzit numai de bine, asa ca mi-am pus mari sperante in ea, astept rezultate pe masura, desi marturisesc ca eu inca nu le observ.

Daca vreti sa va rasplatiti cu un rasfat mai costisitor, va recomand crema de slabit de la Deuteria Cosmetics. Este realizata dupa o reteta a doctorului Nedelcu (un fel de zeu al dermatologiei) si am auzit (nu testat personal) ca face miracole. Pretul este pe masura asa ca vor rog sa imi spuneti si mie daca a meritat :).
De asemenea, va recomand sa achizionati toate produsele de la farmacia Tei. In caz contrar, s-ar putea sa platiti dublu.

Crema Elmiplant Cellulight: 17 lei

Gel de dus Elancyl Corps cu Iedera: 28,5 lei

Crema de slabit Deuteria Cosmetics: 126,5 lei

crema-de-slabit-200-ml-deuteria-cosmetics-10041938 crema-pentru-masaj-anticelulitic-cellulight-200-ml-elmiplant-10016642 gel-de-dus-elancyl-corps-cu-iedera-200-ml-galenic-10019168

Miscarea

Un alt subiect delicat..

Yoga si pilates sunt pe wishlist-ul meu din 2015. Oricare dintre ele. Si sunt absolut sigura ca vor da rezultatele promise. Nu de alta, dar e singurul lucru care mi-a ramas de facut inainte de cutit :). Despre pilates cu Marga am povestit aici si am in plan sa merg, incepand chiar de saptamana viitoare la aceasta magiciana minunata. Eu voi merge la Sky Wellness la orele ei. Sper sa ne intalnim acolo.

N-am testat, dar as vrea:

Dupa pilates si inainte de cutit (glumesc, da?) am in plan sa incerc mezoterapia cu ace. Este o alta procedura care promite miracole cu conditia sa fie realizata de un specialist pe masura. Si de aceasta data ma bate gandul sa apelez la dr. Nedelcu si promit un review in cazul in care imi fac curaj.

 

Daca aveti sfaturi si eventual ati reusit sa scapati de celulita (de preferat fara efort si fara foame) va astept sfaturile prin intermediul comentariilor.

 

 

Foto prima pagina by AlmAArietis

SalveazăSalvează

SalveazăSalvează

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.