Idei pentru botez

Aducerea pe lume a unui copil este cea mai mare aventura din viata unei familii si incepe in primele noua luni, atunci cand oamenii trec prin ce mai frumoasa asteptare. Primele batai de inima ale puiului si prima miscare pe care o face in secret, ascuns bine si in siguranta in burtica mamei, sunt unele dintre cele mai frumoase amintiri pe care le poate pastra cineva. Aventura nasterii micului print sau a micutei printese din familie si ceremonia de botez trebuie prin urmare celebrate printr-o petrecere fastuoasa.

De multe ori, unei petreceri de botez nu i se acorda insemnatatea pe care o primeste de regula o petrecere de nunta si din aceasta cauza, multe dintre frumoasele traditii si obiceiuri romanesti incep sa se piarda. Inainte de toate, botezul inseamna curatarea de pacatul stramosesc despre care se crede ca il poarta toate sufletele pana cand primesc Taina Botezului. In al doilea rand, momentul marcheaza primirea unui pui de om intr-o comunitate.

 

Se spune ca primele daruri ale pruncului trebuie sa vina din partea nasilor iar acestea sunt reprezentate in mod traditional de o icoana pe care preotul o va sfinti la botez si de mici bijuterii pretioase pe care cel mic le va pastra toata viata: o pereche de cercei pentru fete sau un lantisor pentru baieti. Tot nasii vor aduce la biserica o bucata de panza alba, curata, necusuta, in care se va infasura micutul dupa ce e scos din apa de botez. O alta traditie spune ca nasii trebuie sa aleaga banda cu care se va lega bebelusul iar aceasta trebuie sa fie exact pe masura lui. Daca e prea scurta, cel mic se va casatori prea din timp iar daca e prea lunga, se va casatori prea tarziu.

 

De ce sa faci petrecerea de botez la Le Chateau?

 

Ca orice alt eveniment de acest gen, organizarea unui botez presupune foarte multa munca si mult efort. Daca atunci cand iti planuiesti nunta, ai timp sa te implici, atunci cand in viata unei tinere familii apare un bebelus, aproape tot timpul este directionat catre acesta. Tocmai de aceea este importanta prezenta unei echipe de profesionisti dedicati care vor lua toate grijile organizarii unui botez de pe umerii parintilor si ai nasilor.

 

Sursa materialului este blogul Le Chateau, locul unde poti organiza un botez minunat.

 

SHARING IS CARING 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *