32 de sfaturi si concluzii dupa 32 de ani

Ascultati de sfaturile unei batranici! ;).

  1. Never say never! Am fost carnivoara, am devenit vegetariana. Am ras de oamenii care imbratisau copacei, acum ma ascund ca sa imi fac exercitiile de impamantare. Am vrut sa ma marit cu primul meu iubit. La fiecare suceala, i-am dat cate o palma fostei eu care a ras de actuala eu. Don’t judge!
  2. Iubirea e de multe feluri. Ce bine ca e!
  3. “Nu” este o varianta de raspuns foarte sanatoasa pentru creier. Trag nadejde ca nu imi va lua inca 32 de ani sa il rostesc.
  4. Exista miracole frecvente. Trebuie doar sa deschizi ochii.
  5. Toata lumea are o explicatie pentru actiunile sale. Si Hitler a avut impresia ca procedeaza corect.

image1

  1. Oamenii se schimba. Din fericire.
  2. Toti avem o soarta si un timp al nostru pe care nu-l putem influenta. Uneori suna dur si gresit, alteori liniștitor, sa realizam ca indiferent unde ne-am afla, cineva ne-a pus fix acolo.
  3. Ceea ce poate parea nedrept, dureros, gresit intr-un anumit moment, se poate dovedi mai tarziu o binecuvantare. Ce bine ca nu m-am maritat cu primul iubit 😉
  4. Indiferent cat de tare iti doresti ceva, va deveni mai putin interesant odata ce il ai.
  5. Dupa ce faci un copil nu te mai intrebi niciodata “de ce sunt aici?”.
  6. Viata fara un strop de sport e scurta si dor toate.
  7. Ceea ce mananci conteaza infricosator de mult dupa 30 de ani. Daca inainte puteai sa treci peste o masa copioasa fara evenimentele memorabile, acum un cartof de la punga te baga in spital. Pe de alta parte, vorba lui Hippocrate, mancare iti poate fi medicament.
  8. Cliseele au ajuns sa fie clisee pentru ca sunt adevarate.
  9. 14468776_10154070048147807_4341133546342970209_oModa se schimba, bunul gust ramane. Poti alege sa ramai in zona ‚safe’ sau sa razi copios cand gasesti pozele de acum 10 ani.

Ca tot veni vorba…

15. Nu te oxigena. Nu-ti subtia exagerat sprancenele.

16. Exista nenumarate feluri de frumusete si fiecare gen are fanii sai. Sa-ti doresti sa fii frumoasa ca x este nu numai o sursa sigura de frustrari, dar si un consum complet inutil de energie. Plus ca este posibil ca y sa nu se numere printre fanii frumusetii tip x.

17. Ca tot veni vorba – Nu exista femei perfecte. Exista femei care stiu sa se imbrace si sa se machieze. Si Photoshop ;).

18. Soc si groaza: Nici tu nu te vei simti vreodata perfecta. Asa ca, in timp ce incerci sa ajungi la perfectiune, incearca sa te bucuri de toate partile tale frumoase. (Stiti bancul ala cu ‚uite ce frumos atarna’?).

19. Universul are simtul umorului. Si cateodata face misto de noi. Poti sa ridici (inutil) pumnul spre cer sau sa recunosti ca e amuzant si sa razi cu pofta.

20. Exista suflete pereche de mai multe soiuri – sufletul pereche cu care sa-ti traiesti iubirea din adolescenta, sufletul pereche cu care sa-ti traiesti nebuniile, sufletul pereche cu care sa faci copii. Uneori toate acestea stau intr-un singur om, dar e mai amuzanta cealalta varianta.

21. Nimic nu ramane neplatit. Cineva acolo sus tine scorul la sange.

22. Daca trebuie sa inveti o lectie, acea lectie iti va iesi in cale de cate ori e nevoie ca sa bagi la cap.

23. Daca ai de petrecut x ani, y zile si z ore cu un om, acel om va aparea si reaparea in viata ta de cate ori este necesar pentru a-si consuma timpul pana la ultima secunda.

24. Casnicia nu e ceva ce se intampla pentru ca va iubiti. Ai nevoie de munca, rabdare, compromis si o strategie pe termen lung. Si de fiecare data cand te pregatesti sa spui ‚hop’, apare un nou parleaz.

25. Daca primii 2 ani cu un bebe nu au reusit sa te aduca in pragul divortului, e foarte probabil ca sunteti suflete pereche 😂😂😂.

26. Nu exista nimic mai eficient in viata decat sa te lasi purtat de val. Lucrurile iti ies in cale, raspunsurile pe care le cauti iti apar scrise fix sub nas, curentul te poarta pe drumul corect. Nu trebuie decat sa ai incredere oarba si sa inveti sa-ti asculti instinctul. Chiar daca uneori ti se pare ca s-a defectat.

27. Cu asta chiar va enervez… Fericirea este o alegere (vezi 13.). Sa fii fericit vine din interior, independent (sau doar partial dependent) de exterior. Sigur ca n-am sa pot topai intr-o zi in care copilul are febra, dar pot alege in restul zilelor sa ma trezesc cu un zambet cat felia de pepene si dupa cateva (zeci de) minute sa ma conving singura ca astazi chiar e o zi buna.

28. ‚Ce-ar fi fost daca’ este un gand util numai atunci cand te gandesti ca Universul te-a protejat de o tragedie printr-un eveniment mai putin placut: Am facut pana. Ce bine ca am facut pana si am evitat un accident.

29. Capra vecinului nu e mai sanatoasa. Pur si simplu vecinul tace si zambeste.

30. Daca nu iti place, nu o face. Mai devreme sau mai tarziu vei renunta. Asteapta momentul cand iti va trezi interesul pentru a incepe o noua activitate ca sa o poti transforma in obicei!

31. Avem nevoie de concedii adevarate si sa invatam sa ne relaxam. Macar dupa 30 ani.

32. Paharul e intotdeauna pe jumatate plin. Incearca sa pastrezi in jurul tau cat mai putini oameni care sustin altceva.

 

Cu drag,

Oana

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.