Produsele de îngrijire a tenului fără de care nu trec iarna

Am șansa de a lucra într-un domeniu în care testez, la propriu, crema cremelor. Am “temă pentru acasă” constant să testez câte un produs și să povestesc despre el. Ceea ce este fix așa cum sună: dream job. Sigur că uneori mai nimeresc și prost dar se întâmplă rar pentru că de-a lungul timpului am învățat să cern ce accept să pun pe pielea mea și ce nu. Pe măsură ce anii au trecut și redacția s-a mărit, m-am concentrat pe îngrijirea tenului si mai putin pe make-up pentru că prima este aproape de dermatologie, o specialitate pe care am iubit-o. In al doilea rand sunt singurul membru copt din redacția mea (da, am colege născute după ’95 pentru care noțiunea de “antirid” încât le trimite cu gândul direct la bunica). Dar nu mă plâng. Chiar deloc. 🙂 La drept vorbind, singura problemă reală este că, de-a lungul timpului, mi-am făcut un top al produselor care sunt atât de bune, dar attttatttt de bune, încât nu-mi vine să aplic nicio noutate de ultimă oră în locul lor. Și, dacă vara sunt mai flexibilă și mai jucăușă cu îngrijirea pielii, iarna, când vremea rece îmi face pielea pur și simplu să se crape, mă abat greu spre deloc de “brigada șoc” de creme menite să o protejeze.

Așadar, regăsiți mai jos o listă cu arme secrete. Sunt toate una și una, vedete în categoria corespunzătoare, capabile de cele mai multe ori de mici miracole cu care numai bisturiul mai poate concura. În măsura în care bugetul va permite să le includeți în ritualul vostru, vi le recomand din inimă.

Pentru față

Serul Advanced Night Repair de la Estée Lauder

Viroze de grădiniță? Nopți nedormite? Deadline-uri imposibil de respectat? Serul ANR este leacul pentru toate. Sau, mă rog, pentru fața ta de după.

Când l-am descoperit eram la un super-sale organizat de Sephora și toată lumea cumpără ANR în cantități industriale. Am luat și eu, din spirit de turmă, deși nu știam bine cu ce se mănâncă. Ulterior, l-aș fi mâncat pe bune, l-aș fi pus pe pâine dacă aș fi crezut că poate să îmi resusciteze și interiorul la fel de bine ca exteriorul. După vreo trei zile de folosire, am început să primesc complimente: Ce tratament ți-ai mai făcut? Dormi bine, nu-i așa? Oana, parcă ai mai întinerit.

Lăsând gluma deoparte, serul repară și luminează tenul. Este elixir reparator pe repede-înainte. Într-o seară ai o bubă, o scalzi în ANR și a doua zi de dimineață a dispărut. Pe lângă acest efect anti-bube pe care îl apreciez enorm, iubesc luminozitatea pe care o oferă și felul în care uniformizează culoarea pielii, atenuând simultan ridurile fine.

Crème de la Mer

Este plăcerea mea vinovată. Este veșnic pe lista Moșului și pe wishlistul de ziua mea. Este un produs care face minuni. Am testat-o pe pielea mea în cele mai deshidratate zile ale sale dar și pe cele mai urâte iritații ale copilului. “Crema de sirene” îi zice Diana când vine cu câteo bubă la mine și cere, întocmai ca Obelix în fața cazanului cu poțiune magică, doar o picătură care să îi rezolve problema. Și problema este, de fiecare dată, rezolvată, indiferent care e natura ei: inflamație, deshidratare, rid, iritație, you name it, La Mer o rezolvă. Pe lângă eficiență desăvârșită, La Mer are și o poveste superbă despre care am scris aici.

Pentru corp

Sensitelial Body ACM

Este un produs pe care l-am descoperit anul acesta după ce am primit ca task la job să îl testez. Mi-a plăcut de la prima utilizare. Sunt un fan înflăcărat al formulelor lejere, neparfumate, hipoalergenice. Am testat gelul de dus împreună cu cremă de corp și a fost, vorba lui Hrușca, cu ler. Știți pielea aia super uscată, crăpată, iritată, care te mănâncă atunci când ajungi acasă și îți dai jos dresurile? Eu nu o mai știu 😉

Pentru par

Nici părul nu este indiferent la viscol. Dimpotrivă. Se deshidratează, se usucă, se despică la farfuri și se electrizează. Îl calmez cu șampon de la Klorane cu extract de Chinină, o poțiune dedicată părului fragil lipsit de vigoare sau rezistență. Extractul de chinină și vitamina B stimulează circulația sanguină, fortifică și redă aspectul lucios. În completare folosesc un balsam de la Revitalash, un brand mai puțin cunoscut pe plaiurile mioritice, pe care l-am descoperit în urmă cu mulți, mulți ani, pe vremea când gelurile de creștere a genelor nu erau disponibile la noi în țară. Am povestit despre experiența mea cu acest produs aici. Și cred ca din acest motiv am fost contactată de către reprezentații Revitalash pentru a testa și alte produse. Mărturisesc că toate au fost foarte bune, dar balsamul s-a încadrat la categoria miracole pentru ca îngroașă firul de păr și-l face peste noapte “ca de reclamă”, cum arată când eram pustoaică și puteam să mă spăl și cu gel de duș pe păr și tot să arate bine. Eh, tinerete… Dacă ai firul subțire, friabil și pisicos, trebuie să încerci acest produs. Îl găsești aici.

Sper sa-ti fie de folos recomandarile mele, inca mai ai timp sa le treci pe lista Mosului 😉

Cu drag,

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.