Prof Dr Ioan Nedelcu: Fiecare ființă vie este influențată și controlată prin cuante informațional energetice

Să-l ascult pe profesorul Nedelcu povestind în cadrul conferinței Estetiq Solutions, din această toamnă, despre interferența viu-energie, a fost un privilegiu pe care nu am vrut să îl păstrez doar pentru mine. În consecință a urmat un interviu pe acest subiect cu care vă invit să vă delectați în rândurile ce urmează. 

La Innovation Beauty Retreat, organizat de Estetiq Solutions, ați avut un discurs altfel decât ne-am obișnuit la acest tip de evenimente, aducând în discuție interferența viu – energie, un subiect puțin spre deloc dezbătut în lumea medicală. Când și cum ați dobândit pasiunea pentru energetica viului?

Modul holistic în care am abordat interferența dintre viu și energie, în cadrul conferinței de la Iași, organizată de Estetiq Solutions, reprezintă o manieră personală  de întelegere a fenomenului. La această înțelegere am ajuns dupa zeci  de ani de folosire, în terapia dermatologică și apoi în estetica medicală, a dispozitivelor generatoare de cuante informațional energetice.  În anul 1970 , când am primit dreptul, prin concurs, de a mă apleca  asupra studiului Medicinei Academice, nu știam aproape nimic despre interferența viului cu energia. Singurele lucruri de care eram convins, ca orice laic dealtfel,  erau că dacă mă loveam cu/de o piatra sau dacă mă ardeam  la flacăra focului sau dacă mă tăiam accidental cu cuțitul când încercam să ajut în gospodăria părinților, se producea o interferență între corpul meu și ceva din mediu. La acea vreme am înteles că acel ceva din mediul înconjurător,  reprezenta de fapt o interferență a viului meu cu o formă de energie. În urmă cu multe zeci de ani , când am  intrat în lumea dermatologiei, în terapia derrmatologică se foloseau, de mulți ani, cu divese indicații terapeutice, razele ultraviolete (îndeosebi pentru psoriasis), ultrasunetele (pentru maladia Peyronier, maladia Dupytren și uneori pentru terapia durerii) și radioterapia (pentru infecțiile scalpului cu ciuperci agresive și rezistente, angioame  și mai ales pentru terapia tumorală). Anii au trecut și la începutul anilor 1980 au apărut dispozitivele PUVA cu UVA și UVB, cu un impact spectaculos în tratamentul psoriazisului. Peste câțiva ani, am fost implicat în studiile privind aplicarea clinică a primelor lasere românești, realizate la Institutul de Fizică Atomică pe platforma de la Măgurele și anume, laserele fotobiosti, mulante cu He-Ne și respectiv laserul bisturiu cu CO2. După 1989 , am izbutit, în cadrul Clinicii de Dermatologie, din Spitalul Militar Central din București, să creez un sector de terapie laser dotat cu cele mai moderne lasere ale momentului. După 2005, în cadrul Clinicii de Dermatologie CMI Prof Dr Nedelcu Ioan din București, am dezvoltat un puternic sector pentru  tratamente  dermatologice și dermatoestetice, dotat cu dispositive emițătoare  de cuante informațional energetice: diferite tipuri de lasere , dispozitive IPl, raze UVBnaarow band311nm, dispozitive LED, radiofrecvența tripolară , dispozitive cu ultrasunete înalt focalizate-HIFU, dispozitive cu cuante magnetice, dispozitive cu extracție controlată de energie din țesuturi ( lipocryo)  sau dispozitive cu nanocuante informațional identice cu signalingul neuronal.

Folosirea tuturor acestor dispozitive m-au condus la o întelegere holistica, pe care am prezentat-o în conferință, asupra inteferenței viului cu energia și a rezultatelor benefice sau negative pe care le putem obține cu utilizarea adecvată și inteligența acestora sau cu o utilizare neadecvată, mecanică, lipsită de fundamentul cunoașterii elementelor de mare rafinament ale acestor tipuri de interferență.

Cum putem folosi aceste informații în beneficiul sănătății noastre?

Fiecare ființă vie este influențată și controlată prin cuante informațional energetice. Cea mai comună modalitate de interferență și pe care o cunoaștem cu toții, este cea dintre viu și lumină. Prin definiție, omul este o ființă diurnă care s-a dezvoltat în și sub influența luminii. Privarea de modularea informațional energetică a unui organism viu uman, de expunerea la lumina naturală este producătoare de boală. Cu toții știm de depresiile din perioadele cu insolație scăzută, precum și de efectele miraculoase asupra stării de bine, fizice și psihice, pe care le obținem în urma curelor heliomarine. 

Lucrul și traiul în spații cu luminozitate normală, de preferat cu lumină naturală sau cu lumină artificială, cu cuante vibrațional energetice cât mai apropiate de cele naturale,  definesc modul cel mai simplu (aparent) de a folosi interferența viului cu energia pentru a obține sănătate fizică și psihică. Lucrul acesta, în condițiile traiului modern, se pare că nu este atât de ușor de realizat, astfel că, atunci când apare starea de boală, este absolut necesar să apelăm la un specialist care este antrenat și instruit în utilizarea diferitelor dispozitive și moduri de a genera interferențele benefice dintre viu și energie.

“Fizica cuantică și Biblia încearcă să se pună de acord” este una din afirmațiile dumneavoastră din cadrul evenimentului. Considerați că există aspecte în care nu se pot înțelege? Dar atunci când intră și medicină în ecuație?

Biblia și fizica cuantică spun unul și același lucru, chiar dacă ne este greu să înțelegem și să acceptăm… Cel mai greu este pentru om să se debaraseze de manipularea zecilor de ani de cultură materialistă, care îl împiedică să realizeze că între informațiile din știința academică și cele biblice nu există decât concordanță. Medicina holistică va fi, cu siguranță, știința care va beneficia, cel mai mult în domeniul aplicațiilor practice pentru obținerea stării de sănătate, de această înțelegere holistică academic-biblică asupra  informației vibraționale modulatoare și creatoare a viului. 

Cum vă imaginați că va arăta medicina umană peste un secol?

Saltul în abordarea holistică, pe baze informațional energetice, a stării de sănătate și a bolii ca și a căilor de obținere a sănătății prin echilibrarea enegetică, prin administrarea de cuante informaționale din exterior, identice cu cele care lipsesc pe un palier informațional funcțional (membrane, oraganite intracelulare, celule, țesuturi, organe) cu ajutorul aparatelor sofisticate de geneză a acestor cuante , va fi medicina viitorului. Această medicină se va sprijini enorm cu medicina regenerativă, nutrițională și de echilibrare a microbiomului uman. 

Peste un secol, este foarte probabil, că  foarte puține dintre  mijloacele terapeutice pe care astăzi le considerăm extrem de sofisticate, să mai fie valabile.

Tot în cadrul evenimentului Estetiq, ați menționat câteva noțiuni pe care mi-ar plăcea să le dezvoltăm puțin. Prima: Ce este microbiomul tenului și ce implicații are el în raport cu rutina noastră de îngrijire și sănătate a pielii?

Pielea omului nu este sterilă. Pe suprafața pielii există un adevărat micounivers de specii bacteriene, virale și micotice care trăiesc în comensualitate și generează prima barieră biologică de protectie a pielii și respectiv  organismului, față de agresiunea din mediu. Intervenția brutală cu antibiotic frecvent cu spectru larg, de multe ori nejustificată, distruge acest echilibru funcțional microbiologic și astfel favorizează  instalarea diferitelor boli. Pentru dermatologi este foarte bine cunoscut  faptul că în eczema copilului, celebra dermatită atopică, se  pierde diversitatea  florei bacteriene de suprafață  cutanată, ceea ce permite dezvoltarea reacțiilor imuno-alergice specifice bolii. Studii, foarte recente, arată că anumite specii bacteriene prezente pe suprafața pielii, sunt capabile să protejeze cobaii  de apariția unor  tipuri de cancer cutanat. S-a  născut ipoteza că îmbătrânirea prematură sub influența stilului de viață și a dereglării  microbiomului ar putea fi contolată prin reechilibrarea florei cutanate, intestinale, bucale și printr-o dietă adecvată. Se pare că viitorul recent ne va aduce surpriza ca din laboratoarele de cercetare să treaca în producția din fabricile de cosmetice a unor produse, care, pe lângă ingredientele chimice sau naturale, să conțină și anumite concentrații din anumite specii de   microbi cutanați cu certe efecte benefice pentru sănătatea pielii.

Epigenetica este un al doilea subiect care a trezit interesul publicului. Cât “liber arbitru” avem în influențarea genelor? Care ar fi, din perspectiva dumneavoastră, pilonii unui stil de viață care să favorizeze expresia genelor “bune”?

Mult timp după ce Watson și Crick, ulterior laureați ai  Premiului Nobel, au descris în anul 1964 structura ADN-ului, care este suportul ce conține  toată informația  despre  structura și funcțiile organismului viu, codată în unități funcționale numite gene, s-a considerat că tot ceea ce se întâmplă cu organismul de la naștere și până la moarte  este controlat de aceste gene. S-a născut ideea  inscripționării în gene a programului de îmbătrânire și moarte și s-a creat ideea “ ceasului biologic “ determinat genetic și imuabil, pe care noi, oamenii, nu putem să îl schimbăm, viața și existența noastră fiind, în lumina acestei teorii, prestabilită și de neinfluențat.

Ulterior, oamenii au constatat că în momentul nașterii și în momentul în care murim, dispunem de aceeași informație genetică și atunci ne punem întrebarea ”de ce murim?”. Ce s-a schimbat în noi, ca de la un organism perfect reglat și funcțional, să ajungem să murim? Răspunsul stă în aceea că, pe măsură ce trăim și suntem agresați de factorii din mediul înconjurător, de factorii din mediul intern, de stilul de viață și dietă, genele noastre sunt influențate în expresia lor funcțională. Au loc diferite procese metabolice care duc în final la blocarea expresiei unor gene “bune” și la activarea unor gene “rele” conținătoare de informații generatoare de boală. Expresia biologică a functionalitătii acestor gene se traduce prin modificări informațional energetice, pe diferite paliere funcționale ale organismului ( membrane, organite intracelulare, organe, țesuturi), modificări caracteristice stării de sănătate sau stării de boală.  Știința care se ocupă cu studiul mecanismelor prin care genele pot fi influențate s-a numit epigenetică și termenul de “Ceas biologic genetic “ a fost înlocuit cu termenul de “ceas epigenetic” care vrea să arate că omul, prin stilul său de viață, dietă, echilibrarea microbiomului, detoxifierea de toxine endogene, exogene, metale grele, poate influența expresia genetică și influența astfel starea de sănătate și își poate crește speranța de viață. Totul depinde de “liberul nostru arbitru”, care ne oferă posibilitatea să alegem între activarea, prin mecanismele epigenetice, a stării de sănătate și viață lungă sau a stării de boala cu suferință și deces prematur.

Mă întorc la dermatologie și stil de viață: dincolo de un tratament personalizat, recomandat de medicul dermatolog, ce ne puteți spune despre stilul de viață care previne sau ajută la gestionarea acneei? Mă gândesc în primul rând la alimentație, dar dacă aveți și alte recomandări le așteptăm cu drag.

Terapia acneei trebuie personalizată în raport cu forma clinică, agresivitatea sa, sexul  și importanța sechelelor cicatriceale însoțitoare. Considerăm că există 3 nivele de intensitate a terapiei antiacneice. Primul nivel este cel al utilizării diferitelor creme și/sau geluri dedicate, pe care, în imensă majoritate a cazurilor, pacientul și le administrează ca automedicație, pe baza sfaturilor familei, prietenilor, cosmeticienelor și/sau farmaciștilor. Când automedicația merge este Ok. Când nu merge este momentul în care este obligatorie prezentarea la consult medical dermatologic. Acum putem vorbi de un nivel terapeutic medicamentos care presupune: vitaminele pielii, anumite antibiotice, terapie dermatocosmetică, reechilibrare hormonală ( mai ales pentru fetele cu ovare microchistice), dietă și terapie locală medicamentoasă  și dermatocosmetică și terapie instrumentală. În rarele cazuri în care nivelul acesta nu funcționează, se  folosesc produse  cu administrare sistemică cu eficiență mare, dar și cu  efecte secundare importante.

Dieta în acnee este foarte importantă și implică evitarea alimentelor excitante care biciuiesc producția de sebum  sau aduc din belșug materii prime care stau la baza sintezei de sebum . Este necesară controlarea stressului, lactatelor, care prin intoleranță favorizează inflamațiile imune și nu în ultimul rand, foarte important este aportul de fructe și legume.

Dar în cazul ridurilor? Există niște obiceiuri care ne pot ajuta să le încetinim apariția? Putem ajuta din alimentație?

Dieta echilibrată cu un raport optim intre hidrocarbonate, grăsimi și proteine este esentiala. De mare importantă este un aport  adecvat de minerale  și antioxidanți. Stilul de  viată cu evitarea expunerii intempestiv la radiații ultraviolete, vânt, frig, umezeala, curenți de aer rece, evitarea  toxicelor alimentare si exogene (insecticide, pesticide, metale grele) și endogene (prin detoxifiere și echilibrarea microbiomului intestinal și cutanat) sunt doar  câteva măsuri importante. La acestea treabuie să adăugăm produse dermatocosmetice eficiente și în concordanță cu anotimpul și tipul de ten. 

Foarte importanta este  și  folosirea adecvată a cremelor ecran solar și a  produselor de gomaj. La aceste măsuri se adaugă terapii instrumentale dedicate diferitelor semne de suferință cutanata, tehnici pe care doar dermatologul le poate stabili și recomanda. 

Tratamentele și aparatură profesională au atins un nivel incredibil. Este tentant să le testăm pe toate. Cum știm ce ni se potrivește?

Gama dispozitivelor medicale care prin interferența energiei cu viul pretind că realizează efecte miraculoase este imensă și la fiecare congres important apar noi dispozitive care promit rezultate spectaculoase. Singurul în măsură să  recomande un complex de terapii instrumentale eficiente și personalizate nevoilor fiecărui tip de ten este medicul dermatolog cu experință, care prin definiția  profesiei cunoaște cel mai bine structura, microbiomul, fiziologia și nevoile metabolice ale   pielii.

Dar acasă? Care este ritualul elementar de îngrijire a tenului?

Tenul va fi îngrijit bicotidian, folosind produse cosmetice sau dematocosmetice adecvate tipului de ten și respectând normele de cosmetologie care cer respectarea a 3 pași: demachiere/curățare, apoi tonifiere și apoi tratament. Periodic sunt utile exfolierile de regenerare de tip gomaj.

Restul procedurilor instrumentale- lasere, radiofrecvență, dermabraziune, peeling, dermapen, IPL, ulrasunete înalt focusate, LED, mezoterapie, carboxiterapie cu ac sau virtuală, botox, acid  hialuronic le recomandăm a fi realizate doar în cabinete medicale specializate. 

Contact

G-ral Mr ® Prof Dr Nedelcu Ioan

CMI Nedelcu Ioan

www.drnedelcuioan.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.