Rețeta de casă: Pumpkin Spice Latte sănătos

La invitația Inka am participat, în urmă cu o săptămână, la un atelier de cocktailuri găzduit de Valentin Luca, triplu campion modial la Roadhouse World Flair, cel mai longeviv și prestigios concurs de flair bartending. Sub îndrumarea acestui guru în cocktailuri, am învățat să mixez licori, să asortez gusturi și chiar să jonglez cu sticle. Mărturisesc că, la ultimul capitol, sunt fără de speranța. 

Rămân așadar la ce mă pricep mai bine, mai exact să caut alternative mai sănătoase pentru rețete delicioase, păstrând cât mai mult posibil din bucuria gustului. Am ales așadar să folosesc informațiile proaspăt învățate pentru a prepara băutura mea preferată din sezonul rece: Pumpkin Spice Latte. 

Am pornit reteta de la Inkaccino, mixul de bază folosit și de Valentin Luca în băuturile delicioase din cadrul workshopului. La aceasta nu am avut de schimbat nimic pentru că Inka este preparată din cereale 100% naturale, produsă din secară, orz și cicoare, plante bogate în minerale, vitamine din grupul B și fibre, deci o băutură cât se poate de sănătoasă căreia nu aveam ce îmbunătățiri să îi aduc. 

Ingrediente Inkaccino:

– 200 ml spumă de lapte

– 2 linguri de Inka

În cazul laptelui, am optat de dragul varietății pentru cel vegetal. Vă recomand să îl testați în această combinație pe cel de cocos și pe cel de soia. În cazul primului, aroma de cocos se împletește minunat cu cea de dovleac, așa că insist să le alăturați cat se poate de frecvent, de la băuturi pană la supe-creme și prăjituri. Dar n-am să va ascund că laptele de soia face mai bine spumă, aproape impresionant, mai ales pentru un lapte vegetal.

Mai departe, pornind de la inno, va invit să vă lăsăți imaginația să zboare în orice direcție, opțiunile sunt multiple. Băutură Inka este, din punctul meu de vedere, o baza mai generoasă de pornire decât cafeaua. Are o paletă mai variată de arome, te îmbie să te joci cu ea, să o condimentezi variat și aromat, mai ales toamna când e plin de miresme și iarna când, dacă mă întrebi pe mine, totul ar trebui să miroasă a scorțișoară și cuișoare. 

Eu am testat, asa cum vă povesteam, o rețeta 100% sănătoasă de Pumpkin Spice Latte pe care va invit să o preparați și voi:

Ingrediente Pumpkin Spice Latte

– Inkaccino

– 1 lingură piure dovleac (dovleac copt simplu la cuptor)

– condimente: scorțișoară, cuișoare, nucșoară

– opțional: miere

Mod de preparare

Toate ingredientele se amestecă în blender până la omogenizare. 

Vă recomand să adăugați pe rând condimentele și să gustați până obțineți mixul preferat.

Nu sunt un mare fan al gustului dulce, așa că eu am preferat doar dulcele natural al ingredientelor, mai ales că am nimerit un dovleac parfumat, dar dacă va place, puteți adaugă si o linguriță de miere. 

Aștept cu nerăbdare să îmi povestiți cum vi s-a părut propunerea mea și daca ati gasit mai multe variante de a prepara băuturi cu Inkaccino. 

Între timp, va invit să urmăriți conturile de Facebook și Instagram Inka pentru inspirație.

 

Cu drag,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.