Sănătos și gustos: Află cum să pui culoare în farfurie cu ingrediente de sezon!

Din 19 octombrie, descoperă cel mai nou show culinar la TV Paprika

Una dintre mantrele mele culinare este culoare, culoare, culoare în farfurie, cu cât mai multă și mai proaspătă, cu atât mai bine! În asentimentul meu este și Radu Dumitrescu, sufletul celui mai nou show culinar de la TV Paprika, difuzat de luni, 19 octombrie, de la ora 21.00.

Cu priceperea lui Radu, rețetele gustoase din ingrediente de sezon prind culoare și vor fi gătite alături de invitați din industrie și antreprenori, dar și vedete din diverse domenii, precum actorul Constantin Cotimanis, coach-ul de lifestyle şi nutriţie Cori Grămescu sau stilista Adina Buzatu.

Pe parcursul celor 16 episoade, Radu demonstrează – alături de invitații săi – că ingrediente aflate la îndemâna oricui, precum țelina ori conopida, pot schimba complet mâncarea. Episoadele vor fi difuzate de luni până vineri, de la ora 21:00.

Sezonalitatea ingredientelor este foarte importanta pentru chef-ul Radu Dumitrescu, si spune ca bucataria lui se invarte in jurul sezonului, drept pentru care folosește toamna hribii, iar iarna carnea, țelina și conopida ca ingrediente principale.

Cu acestea, telespectatorii vor învăța să facă – printre altele – Risotto cu limbă de vițel și cremă de țelină, Conopida en papillotte cu păstrăv afumat și hrean sau Cocoșel de munte cu piure de țelină, vanilie și migdale.

Radu Dumitrescu a renunțat la cariera de director de bancă și este pe cont propriu de 10 ani. În 2011 obținea primul job ca bucatar, în Spania. Reîntors după un timp în țară, a fost îndrumat într-ale gastronomiei de Răzvan Exarhu, iar in prezent deține două localuri în capitală. Acest parcurs l-a făcut să-i invite în emisiune pe „oamenii din industria mea pe care am vrut să îi fac cunoscuți”, chefi și antreprenori  in domeniul HoReCa.

Astfel, chef-ul gătește – în unul dintre episoade – împreună cu Dragoș Gurăroșie, care are un foodtruck cu sandwich-uri și e omul din spatele festivalurilor BurgerFest și Bucharest Craft Beer Festival.

Alături de Ioan Bebeșelea, bucătar-șef la restaurantul SyndicatGourmet Sibiu, Radu face o rețetă veche ardelenească, pentru care e nevoie de doar șase ingrediente, iar cu Andrei Isac, proprietar de restaurant cu meniuri bazate doar pe ouă – prepară, evident, o reţetă pe bază de ouă.

Printre invitaţii emisiunii se mai numără Valentina Ion care va găti cu făină albastră, omul de radio pasionat de gătit, Ciprian Muntele sau Mihai Toader – unul dintre primii concurenți ai Masterchef, care prezintă o veche rețetă evreiască din zona Ilfovului, culeasă de la bătrânii care încă o mai gătesc.

La „Culoare în farfurie” le vom mai vedea la cratiţă și pe câteva vedete din alte domenii decât HoReCa, precum actorul Constantin „Bebe” Cotimanis, coach-ul de lifestyle şi nutriţie Cori Grămescu şi stilista Adina Buzatu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.