Fetițele pot orice, inclusiv să joace fotbal! 

Grație proiectului „UEFA Disney Playmakers” fetițele cu vârste între 5 și 8 ani au oportunitatea de a se îndrăgosti de fotbal, de a face sport și de a lega noi prietenii.

În urmă cu câteva zile am însoțit-o pe Diana la unul dintre antrenamentele Playmakers. Aceste programe pornesc de la povești Disney și antrenează fetițele într-un joc activ, pornit dintr-un Univers cu care ele sunt familiarizate: poveștile Disney. De această dată, lecția a pornit de la o poveste despre Anna și Elsa din Frozen, iar fetițele au fost invitate să construiască epava unei corăbii prin diverse exerciții. “Veteranele” programului aveau deja mișcări “profesioniste” în vreme ce junioarele și-au consumat energia, au socializat și s-au distrat.

UEFA PlayMakers este un program inspirat de Disney ce face parte din efortul permanent depus de UEFA pentru a colabora îndeaproape cu asociațiile naționale la nivel de bază pentru a oferi mai multe oportunități fetelor de a se îndrăgosti de fotbal. Scopul programului este acela de a răspunde particularităților individuale ale fiecărei fete prin crearea unui mediu care să le stimuleze dezvoltarea fizică, psihologică și socială.

Acest program paneuropean dedicat fotbalului, primul de acest fel, care vizează implicarea, tehnicile de antrenament, evoluția jucătorilor și mediul de joc, face parte dintr-o serie mai largă de proiecte strategice implementate de UEFA pentru dezvoltarea fotbalului feminin în întreaga Europă.

În prezent, programul activează în 62 centre din țară.

Și școala fetiței tale se poate înscrie în program pe https://impreunasuntemfotbal.ro/playmakers/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.