Coreenii o fac destul de bine ;)

Despre mastile coreene am auzit cu multi ani in urma de la o prietena foarte plimbareata care isi cumpara cosmeticele de peste tot din lume. A laudat mastile pentru ten mai ceva decat produsele de lux in vreme ce eu o priveam convinsa ca bate campii. Coreenii stiu sa faca electrocasnice nu cosmetice. Iar eu, cu tenul meu ultra-hiper-sensibil, nu eram pregatita sa testez pe pielea mea cosmeticele produse de ei.

Apoi mastile coreene au intrat si pe piata romaneasca iar eu le-am descoperit sub semnatura Sephora ceea ce, pentru mine, a fost safe enough ca sa le testez cu atat mai mult cu cat incercasem deja doua produse din colectia Korean Beauty de la Sephora fara sa stiu – blush-ul si iluminatorul Wonderful Cushion (despre acestea, fara a mai lungi povestea, ar fi de menttionat ca intre toate produsele care imi trec prin mana spre testare, am ales pentru uz zilnic iluminatorul, in vreme ce blushul nu m-a impresionat in mod deosebit). Dar sa revenim la coreeni nostri si ale lor masti.

Scriu aceste randuri dupa ce am testat masca cu avocado pentru ten. Ador avocado in toate formele. Fructul nu-mi lipseste niciodata din bucatarie iar pe noptiera tin intotdeauna o sticluta cu ulei de avocado cu care imi masez mainile ori de cate ori imi amintesc (si nu adorm pe canapea).

paper-mask_3383_1_1459331378

In teorie

Masca cu avocado Korean Beauty promite sa hraneasca intens pielea, sa calmeze si sa repare zonele sensibile. De hidratare pielea mea are intotdeauna nevoie iar zone sensibile gasim din plin pe tenul meu.

In practica

Masca se aplica usor pe fata, nu curge, nu murdareste totul in jur. Nota 10 la acest capitol. La aplicare, zonele sensibile m-au usturat (asa cum se intampla cu 99% din produsele pe care le aplic pe ten). Usturimea a trecut repede, insa nu as risca sa folosesc aceasta masca in sezon rece cand tenul meu este in plina criza de isterie si explodeaza de la aproape orice.

Dupa 15 minute se indeparteaza masca si excesul se maseaza pentru a fi absorbit. Nu se clateste fata.

Rezultate?

Masca a hranit foarte bine tenul. N-as spune hidratat – hidratarea presupune in mintea mea o senzatie pe care o descriu prin „tenul bea apa” si o atribui produselor cu o textura lejera, care se absorb usor. Masca cu avocado are o textura mai greoaie, cel mai probabil datorita extractului uleios de avocado. Deci tenul mea a mancat zdravan, nu a baut apa. Zonele sensibile, cele care initial s-au „zbarlit”, s-au calmat pe termen lung dupa indepartarea mastii. Pielea a dobandit o textura catifelata si fina care s-a mentinut pana in dimineata urmatoare.

Concluzia?

Desi prefer texturile mai usoare pentru ten, recomand ocazional acest tip de masca pentru o hranire in profunzime a tenului.

Masca cu avocado Korean Beauty este un produs „cinstit” cu un raport bun pret/calitate (18 lei) insa nu m-a ajutat sa inteleg fenomenul cosmeticelor coreene.

Alte pareri?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.