Una dintre cele mai frecvente probleme cu care mă întâlnesc în practica mea este programul de lucru sau de școală. Mulți înțeleg și aplică din prima regula micului dejun și rareori se întâmplă să mă lovesc de dificultăți aici. Peste celelalte două mese din zi se întâmplă de multe ori… ei bine… viața: pleci la școală sau la birou, mănânci pe fugă într-o pauză sau în spatele monitorului, de obicei un covrig sau în cel mai bun caz un sandwich, apoi ajungi seara acasă obosit(ă) și încărcat(ă) de stres după o zi obositoare. Ai o foame de lup și simți că meriți o cină care să îți gâdile și sufletul nu doar să îți umple burta, dar îți amintești că cina ar trebui să însemne supa sau salată și îți vine să-i spui nutriționistului să-și bage supa sau salată în… frigider.
Soluția e evidentă: ai nevoie de un prânz corespunzător.
În practică însă, rămâi întotdeauna paralizat(ă) între două felii de pâine.
Long story short, în video de mai jos vei găsi indicații legate de cum poți să-ți asamblezi un prânz cu de toate și să-l iei la pachet oriunde mergi. Ca de obicei, respectăm câteva reguli simple:
- 1/2 din tot este legumă – gătită sau crudă, orice funcționează pentru tine e ok cât timp nu e cartof prăjit zi de zi
- 1/4 e proteina sănătoasă
- 1/4 cereală integrală (opțională dacă vrei să slăbești, dar de obicei necesară dacă vrei să-ți potolești foamea pe termen lung)
Feliator spiralat pentru legume găsiți aici: https://bit.ly/2uPKxbD
Recipiente drăguțe pentru prânz la pachet: https://bit.ly/2Kmpbxo
O altă sugestie de prânz la pachet este aceasta tortilla vegana:
Poftă bună!
Featured photo by Ella Olsson on Unsplash