Mai am de invatat

Cred ca abia dupa ce te-ai lovit zdravan de toate pragurile care ti-au iesit in cale inveti ceva serios. Nu, lectia nu este sa pleci capul. Fiindca daca ai lasa privirea in jos, n-ai mai vedea in fata. Te-ai concentra la varfurile pantofilor, ai verifica permanent gropile din asfalt si te-ai lasa dusa de multime fara sa privesti in jur.

Lectia adevarata este sa intelegi ca oricat de tare te-ai lovi, la un moment dat, durerea tot trece. Important este sa ridici iar capul, sa-ti asumi riscul de a-ti zdruncina creierul iar si iar si iar. Daca nu risti, nu castigi.

O prietena tare draga sufletului meu mi-a spus odata cu o mandrie nemarginita ca este constienta ca poseda o putere de regenerare iesita din comun. Ca indiferent cat de tare ar face-o un barbat sa sufere, se va ridica de fiecare data, se va scutura de praf si se va indragosti iar. Mai tare, mai mult, mai pasional. Si am stiut ca acest “si mai si” vine tocmai din lectiile care ii sunt predate de fiecare din barbatii care ii trec prin viata si care o invata ceva in plus fata de precedentul.

De la Tudor am invatat ca iubirile nu dureaza o vesnicie. De la Radu am invatat ca unele iubiri pot dura o vesnicie. Andrei mi-a aratat ca ma pot satura de fericire. De la Mircea am invatat sa ridic garda si sa cobor coada. Balint insa mi-a redat increderea in prietenie si sinceritate. Sergiu m-a invatat sa mananc mere cu tot cu cotor si sa arunc codita dupa canapea. Iar astazi am invatat, cam tarziu, ca un simplu sarut te poate face fericita. Uite asa, fara niciun rost. Si mi-am dat seama ca mai am tare mult de invatat, ca sunt cateva lectii de la care am chiulit, iar acum ma intorc la alfabet desi credeam ca sunt deja la facultate.

One Comment

  1. Cred ca fiecare om care ne trece prin viata, nu neaparat un barbat, reuseste sa ne invete cate ceva. tot farmecul consta in a reusi sa le acorzi suficienta atentie incat sa prinzi ceva de la ei, sau poate daca nu gasesti nimic de invatat, poti pur si simplu sa faci comparatii. dar pentru ca suntem femei, si femei dotate cu inteligenta, suflet si inuitie, reusim sa preluam cate ceva de la barbatii care ne trec prin viata, fie ca e vorba de lucruri simple sau de adevarate filosofii de viata. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.