#beautylab: Am testat crema 100% personalizata timp de o luna. Si a functionat!

In urma cu o luna am avut sansa sa-l intalnesc pe dr. Harry Arampatzis, unul din creatorii #Universkin, serul care poate fi personalizat pentru nevoile fiecarui ten in parte. 

Dupa o scurta prezentare a conceptului Universkin – un ser ce poate fi creat si achizitionat numai din cabinetele de estetica si dermatologie, in urma unui consult specific cu medicul curant, am acceptat bucuroasa sa testez produsul. Aceasta a fost experienta mea:

Consultul:

Presupune o discutie cu medicul care porneste de la un formular standardizat in baza caruia iti poti identifica principalele probleme, carente si slabiciuni ale tenului. In cazul meu, lista a fost complicata, dar eu am exclamat satisfacuta “aha!” cand dr. Arampatzis mi-a confirmat ca am un ten dificil: “Pare simplu, dar nu este. Este un ten inchis cu problemele si sensibilitatea unui ten deschis.”

Stiti ce scrie pe piata funerara a unui ipohondru? 

“V-am spus eu!”

In urma consultului, am stabilit cateva directii de tratat:

– acnee si petele post acnee

– uscaciunea, sensibilitatea si laxitatea tegumentara

– cicatricile de acum 20 ani, pe care le-am capatat cand m-a muscat un caine de obraz

Magia:

Pentru tratamentul petelor dar si al ridurilor am stabilit de comun acord ca nu putem fi prea agresivi pentru ca sensibilitatea tenului meu nu permite utilizarea acizilor tip AHA sau BHA, ba nu suporta nici macar o biata vitamina C.

La capitolul ‘tratamentul acneei’, am fast cucerita iremediabil de produs. Principiul pe care functioneaza Universkin se aliniaza tendintelor internationale de functional beauty (pentru ca este foarte putin cunoscut in Romania acest subiect, inca nu am gasit o traducere care sa sune bine). Prin urmare, pentru tratamentul acneei, mi-au fost recomandate lactopeptidele, un ingredient probiotic care ajuta la refacerea microflorei naturale. Altfel spus, in loc sa folosesti antibiotic pentru a lupta impotriva armatei de inamici, aduci probiotic pentru a fortifica armata proprie. Mai apoi ii lasi pe baietii buni sa castige pe cont propriu o victorie reala si de durata, fara riscul de a dezvolta rezistenta la produs si fara a perturba echilibrul din microuniversul tenului tau.

Cicatricile vechi de 20 de ani au fost ambitia dr. Arampatzis. Pe mine sincer nu ma deranjeaza prea mult, dar medicul mi-a arata cateva imagini cu rezultate pe care le-a obtinut la alte paciente si mi-a propus sa incercam. Pe mine m-a convins siguranta cu care s-a incumetat sa incerce o asemenea nebunie. Asa ca am spus ‘Why not?’.

Prepararea:

Licoarea magica se prepara pornind de la un ser de baza care urmeaza sa fie imbogatit cu substantele necesare fiecarui tip de ten in parte. Astfel, serurile mele au fost imbogatite cu:

  • acid azelaic, lactopeptide si acid salicilic in preparatul de seara
  • vitamina B3 pentru preparatul de dimineata
  • vitamina B3 si acidul madecassosid in preparatul pentru cicatrice

Testarea:

Am pornit la drum cu entuziasm urias si asteptari insuportabil de mari. Nu cred ca am avut vreodata pretentii mai mari de la un produs sau de la un tratament cosmetic de orice fel. Dupa vreo saptamana mi-am dat seama ca visam un soi de operatie estetica mai complicata. Mi-am pus ca totusi pun ceva pe piele, nu mi-l injectez. Calm down, crazy woman! N-am reusit.

Dupa 2 saptamani, cand ma pregateam sa fiu dezamagita, am inceput sa vad schimbari. Petele de pe fata au inceput sa se atenueze. Am observat ca imi place sa stau nemachiata si ca motivul pentru care aplic BB cream este pentru ca nu mai vreau sa ies din casa fara SPF si nu pentru ca risc sa bag pe cineva in sperieti daca se uita mai atent la mine.

Spre sfarsitul celei de-a doua saptamani de test, intr-un boost hormonal cauzat probabil de vreun moment special al lunii, mi-a aparut un corn urias in barba. Eram pregatita sa fiu iar dezamagita. Doar ca inainte de culcare l-am scaldat bine in lotiunea de seara, cea cu lactopeptide, iar pana dimineata m-am trezit fara el. Spuf! Magie! Faith in miracles restored.

Rezultate concrete dupa o luna de testare:

 

 

… se pot observa in imaginile before/after. Ceea ce nu sunt sigura ca se vede in imagini:

– petele s-au atenuat. Unele au disparut cu totul, cele mai mari s-au depigmentat considerabil

– cicatricea de pe obraz s-a atenuat mult. Din pacate nu am pozat acelasi unghi, cu acelasi telefon  in aceeasi lumina. Dar diferenta este vizibila.

– in zonele de la intersectia obrajilor cu santurile nazogeniene unde laxitatea tegumentara era maxima se observa o redensificare a pielii. Tenul si-a redobandit partial fermitatea.

– hidratarea este in floare. Pielea mea a primit in sfarsit hidratarea de care avea nevoie in ultima vreme si pe care nu i-o puteam oferi pentru ca simteam ca si-a creat un strat cornos, impermeabil, care nu permitea patrunderea substantelor hidratante.

Va stau la dispozitie pentru eventuale intrebari suplimentare si, in cazul in care ati testat produsul, va invit sa va impartasiti parerea in comentarii.

Brandul Universkin este distribuit in Romania de catre Estetica Top medicals si se regaseste in clinicile: S Clinic, aBeauty Clinique din Bucuresti si tara, Villa Bella, Statera Dr. Juravle, PharmaLife, DermaSpa, Columna Esthetics, Skin Clinic.

Cu drag,

Oana

SalveazăSalvează

3 Comments

  1. Super! E de bine să găsești ceva pliat perfect pe nevoile tale. Felicitări pentru curaj – dar și pentru rezultate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.