Ceaiuri cu aroma Craciunului

Pentru mine, ceaiul a fost una din revelatiile anului. Mi-era indiferent pana recent, mai exact pana cand m-am trezit in mijlocul unui experiment pe care l-am realizat pentru cel mai recent curs de nutritie urmat.

In cadrul acestui experiment trebuia sa gasesc noi metode de a respecta ritualul Hara Hachi Bu, un obicei al vechilor japonezi de a manca pana cand se simt doar 80% plini. Va marturisesc, mi-a fost aproape imposibil.

Pofticiosul lacom din mine are nevoie de mancare pana cand senzatia de satietate este instalata comod. Promisiunea ca ma voi simti plina peste ceva vreme nu imi este suficienta cand mai am mancare in farfurie. Ramane senzatia neplacuta ca nu mi-am terminat masa. Aici a intervenit ceaiul. Atunci cand, aproximativ 80% plina, mi-am spus in gand ca urmeaza sa ma rasfat cu un ceai deosebit, am gasit in mine puterea de a lasa furculita jos. Nu de fiecare data, recunosc, dar in mult mai multe ocazii decat in trecut.

Nu a durat mult pana cand ceaiul a intrat pe lista rasfaturilor mele zilnice. Iar acum, in prag de Craciun, am gasit o multime de arome interesante pe care vi le recomand si voua. Sa le luam pe rand…

Ceaiul ce ne aminteste de dulciurile pregatite de Craciun

Este un ceai delicios si foarte parfumat, iar migdalele dulci, nucsoara si scortisoara ne amintesc de cele mai bune prajituri pe care le pregateau mamele sau bunicile noastre cand sarbatoream Craciunul. Ingredientele acestui ceai sunt: ceai verde, bucatele de scortisoara, fasii de migdale, piper rosu, cuisoare, nucsoara.

Mod  de preparare: se adauga o lingurita de ceai la o cana de apa fierbinte si se lasa la infuzat 1-2 minute. Se serveste simplu.

Ceai din colectia Craciun Magic

Este un ceai pe care il putem savura ca atare, simplu, sau il putem adauga in vinul fiert, oferind o aroma si un gust deosebit.

Ingredientele acestui ceai: flori de hibiscus, amestec de fructe uscate in proportie variabila: macese, mere, coji de portocale, scortisoara, cuisoare. Cititi mai multe detalii despre modul de preparare in instructiunile de pe cutia de prezentare.

Ceai cu aroma de grapefruit roz

Este un ceai energizant, tonic. Amestecul de grepfruit roz, macese si hibiscus, petale de albastrele, bucati de papaya si de ananas fac din acest ceai acompaniatorul perfect pentru prajiturile de casa.

Mod de preparare: la o cana de apa fierbinte adaugam 2 lingurite de ceai si lasam la infuzat 8-10 minute. Indulcim dupa gust.

Ceai fructat pentru Craciun

Ceaiul este intens aromat si bogat in fructe uscate, cu un design placut si o aroma de neuitat. Contine hrisca prajita, fulgi de nuca de cocos si de capsune, piper Pimienta, piper roz, cardamon, neghina rosie, Cassia.

Mod de preparare: la o cana de apa fierbinte adaugam 2 linguri de ceai si lasam 5 minute la infuzat. Se serveste ca atare, indulcit dupa gust.

Ceai romantic de sarbatoare

Este un ceai dedicat persoanelor romantice, bun de savurat in doi sau de oferit in dar persoanei iubite. Contine 100% ceai verde din frunze de Ceylon, cu ananas, petale de trandafiri, galbenele, albastrele si aroma de cafea, vanilie si… frisca 🙂

Mod de preparare: de aduce apa la aproximativ 80 de Grade celsius si se adauga o jumatate de lingura la o cana, lasand la infuzat 2-4 minute. Se poate indulci, dupa gust.

Din secretele lui Mos Craciun

Aromele acestui ceai ne duc cu gandul la sarbatorile de iarna, la emotiile cu care asteptam Craciunul, la momentele de neuitat petrecute alaturi de cei dragi. Acest ceai contine bucati de mere, hibiscus, macese, scortisoara, pere, gutui, cuisoare, extract de vanilie de bourbon.

Mod de preparare: Se pun 2-3 plicuri de ceai la o cana cu apa fierbinte, dar nu clocotita, apoi se lasa la infuzat 7-8 minute. Se poate indulci dupa preferinta.

Mere cu scortisoara

Cine nu indrageste aroma de mere cu scortisoara? Aroma ce ne aminteste de prajiturile sau bauturile de iarna pe care le savuram in jurul bradului. Ceaiul contine bucati de mar si papaya, hibiscus, macese, coaja de portocala, zahar, acid citric, clorura de calciu, petale de trandafir, fulgi de migdale.

Mod de preparare: la o cana cu apa fierbinte se adauga 3 lingurite de ceai si se lasa la infuzat 8-10 minute. Se serveste ca atare sau se indulceste dupa gust.

Sarbatori fericite!

Cu drag,

 

 

 

Featured Photo by Brenda Godinez on Unsplash

Photo interior by Sabri Tuzcu on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.