Superalimentele sunt acele alimente active, cu beneficii suplimentare funcției de nutriție. Această abilitate este datorată unei concentrații crescute în substanțe cu rol dovedit benefic asupra organismului. Practic, superalimentele sunt adevărate “concentrate” de nutrienți, motiv pentru care nu este recomandat să le consumăm în cantități mari, ci cu moderație.
Dacă gustul nu este atrăgător de la prima încercare, misiunea nu trebuie abandonată! Ele pot fi consumate în cantități foarte mici la început și mai rar, urmând a crește progresiv rația până ajungem la porția recomandată pe etichetă sau de către nutriționiști.
5 superalimente pe care merita să le introduci în dietă
Spirulina
Spirulina se numără printre puținele alimente de origine vegetală care conține toți aminoacizii esențiali. Așadar persoanele care aleg să renunțe la alimentele de origine animală pot introduce în dieta lor spirulină. Această algă este lăudată atât pentru efectele sale nutritive, cât și pentru beneficiile aduse sănătății în general. NASA recunoaște această algă ca având proprietatea de a proteja organismul împotriva iradierii.
Spirulina este de asemenea bogată în proteine, în acizi grași omega 3-6-9, în vitamine, minerale și antioxidanți.
Vă recomand Spirulina pulbere ecologică disponibilă în magazinul Vegis
Fructele Goji
Delicioase, acestea pot reprezenta o gustare sănătoasă sau o alternativă la nuci și alune prăjite ori la rontanele. Goji sunt pline de vitamine, minerale și mai ales antioxidanți, având puternice roluri energizante. Persoanele care acuză frecvent stări de oboseală pot introduce în dieta zilnică fructele Goji. Fructele Goji mai sunt recunoscute pentru stimularea funcțiilor sistemului imunitar, dar totodată și pentru sporirea fertilității.
Vă recomand fructe Goji certificate ecologic, disponibile online în magazinul Plantum
Photo by Pontus Ohlsson on Unsplash
Pudra de maceșe
Pudra de macese este ideală pentru perioadele de oboseală, de suprasolicitare sau convalescență, fiind puternic energizantă și conținând o cantitate însemnată de vitamina C. Așadar pudra de macese este cunoscută pentru proprietăți intens antioxidante și pentru susținerea imunității.
Sunt recomandate 1-2 lingurițe pe zi, pudra o puteți adăuga în diverse preparate care nu au fost supuse termic (salate, smoothie-uri) sau o puteți consuma ca atare cu puțină apă.
Vă recomand Pudra de maceșe raw bio disponibilă online în magazinul Bioportal
Proteina de cânepa raw bio
Această pudră este foarte bogată în proteine care se absorb foarte ușor în organismul nostru. Pudra proteică de cânepă funcționează ca un tonic hepatic, prezintă efecte antioxidante, stimulează funcțiile musculare – fiind deci recomandată și persoanelor care merg la sala sau sportivilor. Această pudră proteică poate fi adăugată în shake-uri, în smoothie-uri, în salate sau preparate raw vegane.
Vă recomand Pulbere proteică de cânepa raw bio disponibilă online în magazinul RepublicaBio
Turmericul – aurul Orientului
Turmericul este un condiment cu proprietăți unice asupră sănătății, date în special de curcuminoide, substanțe biologice active care se găsesc în curcumină și care au proprietăți antioxidante puternice. Acestea neutralizează efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și apără organismul de infecții. Curcumina este cea care îi conferă turmericului superbă sa culoare galben-portocalie, iar oamenii de știință îi atribuie acestei substanțe efectul vindecător. Turmericul este un antiinflamator natural, reducând durerea cauzată de artrită sau osteoporoză. Este folosit de secole în medicina ayurvedică drept remediu împotriva artritei reumatoide.
Astăzi se cunoaște faptul că turmericul prezintă peste 500 de efecte cu potențial benefic asupra organismului nostru.
Vă recomand Turmeric ecologic măcinat, disponibil online în magazinul Plantum
Nu uitați că o dietă echilibrată ne ajută să avem un aport optim din cât mai multe substanțe necesare întreținerii sănătății.
Featured photo by Brenda Godinez on Unsplash