5 argumente ca să bei apă filtrată

Unul din pilonii stilului de viață sănătos este fără îndoială consumul adecvat de apă. Corpul nostru are nevoie de hidratare optimă pentru a menține funcțiile vitale: faimoasa detoxifiere nu ar fi posibilă în absența apei, însă până la ea, nici oxigenarea, circulația sau digestia nu s-ar putea desfășura. Este limpede de înțeles de ce, în numele hidratarii, cărăm săptămânal baxuri de apă câte ț etaje, depozităm ca furnicile pet-uri în debarale sau ne împiedicăm în restul ocaziilor de ele pe holul de la intrare. 

După cum probabil intuiești, această strategie nu este cea mai eficientă și nici măcar cea mai sănătoasă. Studiile ne arată că, pe parcursul unei singure săptămâni, ingeram echivalentul unui card de credit în plastic [1]. Consumul apei din pet-uri contribuie considerabil la această cantitate de plastic care ajunge în corpul nostru și poate provoca efecte nedorite. 

Astăzi vreau să vă povestesc despre filtrele de apă ca alternativă (sau mai bine spus upgrade) la apa îmbuteliată în sticle de plastic. Iată câteva argumente pentru care eu folosesc filtrele Brita în locul apei îmbuteliate în plastic:

1. Un risc mai mic de a “mânca” un card de plastic săptămânal – este primul motiv pentru care consum apă filtrată. Recunosc că mă preocupă în mod deosebit posibilele efecte ale xenoestrogenilor asupra corpului uman și prefer să elimin orice posibilitate de a-i avea în “meniul” meu. Folosesc filtrul Brita on tap atunci când gătesc, cănile filtrante de la același brand atunci când beau apă iar când plec în oraș, iau cu mine termosul Brita. Ca alternativă, cumpăr apă îmbuteliată în sticlă, nu plastic.

2. Pe lângă absența xenoestrogenilor, apa de la robinet poate câștiga și la alte capitole față de apă îmbuteliată – personal, îmi place gustul proaspăt, nici prea cald, nici prea rece, mai ales că filtrele Brita rețin clorul, calcarul și alte impurtitati, lăsând în pahar o apă curată și gustoasă. 

3. Cu rare excepții, suntem o generație șubredă. Sedentarismul își spune cuvântul iar articulațiile își fac cruce când singurul sport de care au parte este căratul baxurilor pe scări. Fără pregătire, fără încălzire (nu glumesc, n-am văzut încă pe nimeni să se antreneze în parcare pentru cărat apă, deși baxurile nu-s ușoare iar noi cărăm câte două odată că să nu facem prea multe drumuri). 

4. Pe lângă plasticul pe care îl mâncăm noi, trebuie să ne gândim și la plasticul pe care îl “mănâncă” planeta. 

Consumând apă filtrată, evităm utilizarea pet-urilor a căror reciclare este posibilă doar parțial și, chiar și atunci când este posibilă, este rareori dusă la capăt cu succes din diverse motive, inclusiv comoditatea.

5. Prețul convenabil: la un calcul simplu, filtrul Brita este mai avantajos decât orice variantă de apă îmbuteliată. În plus, până pe 27 decembrie în magazinele Kitchen Shop poți beneficia de reducere până la 25% la produsele din gama Brita.

 

 

Referințe

[1] https://www.reuters.com/article/us-environment-plastic-idUSKCN1TD009

2 Comments

  1. Dar cana filtrului de apa nu tot din plastic este? Ma gandesc ca daca da, aspectul cu ingerarea plasticului ramane la fel de valabil… Ce parere ai?
    Hugs!

    • E o intrebare f buna, am avut si eu aceeasi dilema.
      Plasticul din cana filtrului e BPA free.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.