Mic ghid în 3 pași ca să te apuci de sport în 2022!

Ultimii 2 ani ne-au îndemnat parcă la sedentarism. Work from home, lockdown, distanțarea socială – toate aceste acțiuni menite să ne protejeze au avut, desigur, și dezavantaje. Lipsa drumului de acasă până la birou nu ne-a economisit doar timp ci și calorii. Limitarea mișcărilor, birourile improvizate pe colț de blat de bucătărie ne-au arcuit coloanele în direcții nenaturale. 

Cu bucurie am observat însă că românii nu s-au culcat pe-o ureche ci au făcut coadă la porțile Decathlon și s-au întrecut în poziții de yoga pe Instagram. Mulți s-au apucat de sport tocmai datorită pandemiei: au apărut programe dedicate, instructori online și o fereastră în timpul zilei numai bună pentru dezmorțit oasele.

Dacă nu te numeri printre cei care au început deja să facă sport, am pregătit pentru tine un mic ghid în acest sens. Este o hartă prietenoasă care nu își propune să te transforme în culturist peste noapte ci mai de grabă să îți ofere oportunitatea de a integra natural mișcarea în viața ta. 

Hai să trecem la treabă!

1. Organizarea este secretul succesului

OMS recomandă 150 minute de exercițiu fizic moderat pe săptămână, distribuit în cel puțin 4-5 zile. Recomandarea ține cont de faptul că mișcarea ar trebui să urmeze regula “puțin dar constant” față de “o dată și bine”. 

La un calcul simplu, 30 minute de exerciții pe zi ar fi suficiente pentru a menține un stil de viață sănătos.

În completare, cronobiologia ne învață că în jurul orei 14:30 avem cea mai bună coordonare din zi, iar ora 17:00 este ideală pentru exerciții de forță și antrenamente cardio. În funcție de preferințe și de programul tău, poți căuta să te sincronizezi pe cât posibil cu aceste ore astfel încât să îți oferi o șansă optimă pentru succes. 

Planifică jumătatea de oră în agendă cu rigurozitatea cu care ai organiza o ședință importantă și ține cu dinții de acest interval pentru că, până la urmă, este întâlnirea cu sănătatea ta pe termen lung. 

30 minute înseamnă 2% dintr-o zi, ai dreptul să le folosești în interes propriu!

2. Găsește mișcarea potrivită!

Dacă ai rezolvat “când”, să trecem la “ce” și “cum”. Internetul e plin de tutoriale prietenoase pentru orice sport ai putea să visezi. Yoga și pilates sunt extrem de populare, dar nu este necesar să te limitezi la ele. Poți opta pentru o bandă de alergare pliabilă sau o bicicletă de apartament sau, dacă ești fan retro, poți încerca programele de aerobic ale lui Jane Fonda. Rezonezi mai mult cu tradițiile orientale, atunci merită să explorezi lumea tai chi. Ești un monument de furie? Caută un mic sac de box. În zilele noastre internetul îți poate fi ghid pentru absolut orice ai nevoie. Da-i o șansă!

În plus, dacă achiziționezi produsele prin aplicația Decathlon, vei beneficia de consiliere și recomandări personalizate în funcție de sportul pe care l-ai ales. Poți discuta cu specialiști în sportul respectiv și te poți conecta cu comunitatea dedicată pentru mai multe informații.

3. Ia-ți echipamentul potrivit!

Trecerea la ținuta adecvată va fi micul tău ritual de trecere “de la birou” la “sală”. În plus, echipamentul potrivit te ferește de accidentări și îți oferă confortul necesar pentru executarea mișcărilor potrivite. 

Descarcă-ți aplicația Decathlon pentru a explora cele mai potrivite articole sportive, completează-ți lista cu produsele favorite și plasează comenzi de oriunde – totul prin intermediul aplicației.

În plus, prin intermediul aplicației:

– primești comunicări personalizate cu privire la sporturile selectate și la magazinul preferat : evenimente sportive locale, recomandări de produse, reduceri, etc. 

– primești sfaturi și asistență pentru sportul tău favorit

– poți discuta cu specialiști în sport

– ai mereu cardul de fidelitate la îndemână cu un singur click, poți accesa punctele și voucherele disponibile. Cu cardul înregistrat în aplicație ai vouchere de reducere, retur și garanție fără bon fiscal, comunicare personalizată, o revizie gratuită în primele 6 luni pentru biciclete precum și sfaturi sportive.

– Găsești întotdeauna idei de cadouri sportive pentru copii, pentru femei, pentru bărbați, cadouri sustenabile, echipament și accesorii, dar și cele mai interesante recomandări de produse second hand și resigilate

Să faci sport este mai ușor că niciodată! Profită de tehnologie și de contextul în care ne aflăm pentru a le transforma într-o oportunitate de îmbunătățire a sănătății pe termen lung! Astăzi, mai mult că niciodată, prevenția și echilibrul trebuie să își facă loc zilnic în viața noastră.

 

 

 

Photo by Надя Кисільова on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.